Hyppää sisältöön

Pekka Timonen Kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän varapuheenjohtajaksi

Valtioneuvosto on asettanut kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän, joka koordinoi ja kehittää kaupunkipolitiikkaa sekä osallistuu myös kansallisen kaupunkistrategian valmisteluun.

​Kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän puheenjohtajana toimii elinkeinoministeri Mika Lintilä ja varapuheenjohtajina ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sekä Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

– Kaupunkipolitiikan merkitys on kasvanut ja tämä näkyy myös hallitusohjelmassa. Valtion ja kaupunkien tiivis yhteistyö on välttämätöntä kestävän kaupunkikehityksen varmistamiseksi. Myös kaupunkien erilaiset tarpeet tulee huomioida nykyistä paremmin, sanoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen

Yhteistyöryhmän tavoitteena on vahvistaa valtion, kaupunkien ja kaupunkiseutujen vuorovaikutusta ja kumppanuutta, edistää kaupunkiseutujen uudistumis- ja kilpailukykyä, sosiaalista kestävyyttä ja kykyä vastata ilmastonmuutoksen haasteisiin sekä kehittää kaupunkiympäristöjä.

Kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän toimikausi alkaa 16.1.2020 ja päättyy pääministeri Sanna Marinin hallituksen toimikauden päättyessä. Yhteistyöryhmän kokoonpanossa on huomioitu kaupunkipolitiikan poikkihallinnollinen luonne sekä erilaiset kaupungit.

Kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän asettaminen

Aihealueet