Hyppää sisältöön

Pelicansin pelaajat istuttivat puita lahtelaisten päiväkotien ja koulujen pihoille

Maailman ensimmäinen hiilineutraali jääkiekkojoukkue jatkaa ilmastotekoja. Pelicansin pelaajat ja Pekko Pelikaani istuttivat puita lahtelaisten päiväkotien ja koulujen pihoille yhteistyössä Lahden Tilakeskuksen kanssa.

Puita istutettiin Sipuran päiväkodin, Riihelän päiväkodin, Kariston koulun ja Jalkarannan monitoimitalo Jalon pihoille 23. – 24.5. Päiväkodin lapset ja koululaiset olivat kutsuttuina seuraamaan puiden istutusta, istuttamaan puun taimia ja kysymään kysymyksiä puiden istutukseen liittyen.

Puiden istutusalueet ovat Lahden Tilakeskuksen ylläpitämiä ja yhteistyö Pelicansin kanssa otettiin ilolla vastaan.

– Leikkialueet ja niitä ympäröivät puut tuovat päiväkotien ja koulujen pihoihin viihtyisyyttä. On hienoa, että Pelicans-pelaajat haluavat olla kanssamme lisäämässä lasten ympäristötietoisuutta ja kannustamassa lapsia ilmastotekoihin, toteaa Lahden Tilakeskuksen kiinteistöpäällikkö Ossi Leppisaari.

Ennen puiden istutusta kiinteistöjen pihoilta poistetiin huonokuntoisia puita ja ne korvattiin uusilla puilla. Puiden poistot toteutettiin istutusta edeltävänä viikkona turvallisesti ja istutuspaikat valmisteltiin samalla puiden istutusta varten.

Istutettavat puut on valittu kasvupaikka huomioiden, lajeina on muun muassa pylvästammi, taalainkoivu ja lehmus. Sipuraan ja Jalkarantaan myös lisättiin puustoa istuttamalla uusia vanhojen ja uusittavien rinnalle.

– Me Pelicansissa olemme sitoutuneet hiilineutraalisuustavoitteeseen ja haluamme jatkaa ilmastotyötä. Tiedon ja ymmärryksen lisääminen ympäristöarvoista on tärkeää toteaa Pelicansin liiketoimintajohtaja Jarkko Hämäläinen.

Kiertueen toteuttivat Lahden Tilakeskus sekä Pelicans yhdessä yhteistyökumppaninsa kanssa.

Lisätietoja

Ossi Leppisaari
kiinteistöpäällikkö, Lahden Tilakeskus
050 559 4239

Jarkko Hämäläinen
liiketoimintajohtaja, Pelicans
050 3640 568