Hyppää sisältöön

Pientaloille avustus öljylämmityksestä luopumiseen

Olisiko aika luopua öljylämmityksestä? Uusi avustus kannustaa pientalojen omistajia energiaremonttiin.

Öljylämmityksen vaihto kestävämpään vaihtoehtoon tulee kannattavaksi uuden avustuksen myötä. Lahden kaupunki tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2025 mennessä. Uusi Kestävät vaihtoehdot öljylämmitykselle -hanke tukee päästövähennystoimia kannustamalla kiinteistönomistajia siirtymään öljylämmityksestä vähähiilisempiin lämmitysmuotoihin. Hankkeessa tarjotaan kohdennettua tietoa vaihtoehdoista, kustannuksista ja saatavilla olevista tuista sekä palveluista.

”Lämmitysjärjestelmän vaihtaminen on taloudellisesti kannattavaa, koska takaisinmaksuajat ovat usein alle 10 vuotta ja energiaremontti nostaa rakennuksen arvoa. Lisäksi uusiutuvan energian käyttö on ympäristön kannalta suositeltavaa”, kertoo projektikoordinaattori Johanna Snell Päijät-Hämeen liitosta.

Syyskuusta alkaen Pirkanmaan ELY-keskukselta voi hakea 4 000 € avustusta, kun pientalossa siirrytään öljylämmityksestä kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun. Muihin lämmitysjärjestelmiin siirryttäessä avustusta myönnetään 2 500 €. Tuen vaihtoehtona on myös kotitalousvähennys tai ARAn energia-avustus.

Miten pääsee mukaan?

Lahden, Asikkalan, Heinolan ja Padasjoen öljylämmityskiinteistöjen asukkaat saavat lähiaikoina Päijät-Hämeen liiton lähettämän infokirjeen ja kyselyn. Infokirjeessä esitellään vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja, niiden kustannuksia, sekä lämmitysjärjestelmän vaihtamiseen saatavissa olevia tukia. Kyselyllä tarkennetaan öljylämmityskiinteistöjen määrää, sekä halukkuutta vaihtaa toiseen lämmitysmuotoon. Kyselyyn toivotaan vastauksia verkossa tai kirjeitse.

Loppuvuodesta järjestetään infotilaisuus, jossa asukkaille kerrotaan lisää saatavilla olevista vaihtoehtoisista lämmitysmuodoista. Lisäksi hankkeessa toteutetaan puhelinneuvontaa joulu-tammikuussa, jolloin asukkaiden on mahdollisuus kysyä asiantuntijalta neuvoja oman kiinteistönsä energiaremonttiin.

Päijät-Hämeen liiton infokirjeen ja kyselyn voi lukea ja täyttää myös verkossa.

Yhteistyökumppaneiden sivuilla voi testata paljonko lämmitysjärjestelmän vaihto tuo säästöjä:

 

Aihealueet