Hyppää sisältöön

Pikku-Veskulla ja Kerinkallionpuistossa rakennetaan leikkialueita

Pikku-Veskulle on rakenteilla luonnonmukainen Salpausselkä-teemainen seikkailupaikka. Kerinkallionpuiston leikkialue saneerataan.

Pikku-Veskun kehittäminen jatkuu lasten seikkailupuiston rakentamisella viikolla 38

Luonnonmukaiseen seikkailupuistoon rakennetaan lapsille erilaisia toimintoja ja leikkialueita. Seikkailupuiston teemana on Salpausselkä. Alueen läpi rakennetaan uusi polku, joka kuvastaa Salpausselkiä 1 ja 2. Salpausselkä-polun varrelle rakennetaan erilaisia toimintoja ja leikkivälineitä pääasiassa luonnonmateriaaleista. Seikkailupuisto on ilmeeltään hillitty.

Kaikki alueen suuret puut ovat kartoitettu ja ne säästetään. Seikkailupuisto nousee kesäteatterin länsipuolelle ja sen pinta-ala on n. 1450 m2.

Alustavasti viikolla 40 aloitetaan myös vanhan ratapenkan vieraslajien torjunta sekä istutetaan uutta kasvillisuutta. Samaan aikaan käynnistyvät myös ranta-aukion ja muiden pienien kohteiden rakentaminen yleissuunnitelman pohjalta tehtyjen rakennussuunnitelmien mukaisesti.

Kerinkallionpuiston leikkialueen saneerataan ja varustelua monipuolistetaan saadun palautteen mukaisesti

Kerinkallionpuiston leikkialueen kunnostusta ideoitiin yhdessä asukkaiden kanssa verkkokyselyn avulla. Asukkaat toivoivat muun muassa pelialuetta kentälle ja alueen valaistuksen parantamista.

Nykyisistä leikkivälineistä monitoimiteline säilyy sekä keinuun vaihdetaan ryhmäkeinu-istuin. Alueelle rakennetaan muun muassa maatrampoliineja ja kenttäalueelle rajataan pelialue palloseinineen asukkaiden toiveiden mukaisesti. Lisäksi pelialueen viereen sijoitetaan vatsapenkki, maakiviä ja puunrunkoja kuntoiluun. Alueen nykyinen kasvillisuus säilyy pääosin: ainoastaan leikkialueen länsireunalla tonttiin rajautuvat pensaat poistetaan helpottamaan alueen kunnossapitoa. Valaistus uusitaan kunnostuksen yhteydessä.

Työt alkavat viikolla 38 ja jatkuvat noin seitsemän viikkoa. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Lisätietoja