Hyppää sisältöön

Poimi roskat reitiltäsi – Ylen Miljoona roskapussia -kampanja alkaa 13.4!

Lahti on mukana Miljoona roskapussia -haastekampanjassa, jonka tarkoituksena on vähentää välinpitämättömyyttä roskaamista kohtaan ja saada asukkaat huomioimaan ympäristönsä siisteys.
Kuva: Johanna Kannasmaa

Kaksi kuukautta kestävissä talkoissa yli 130 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä yhdistää voimansa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

– Lumien sulettua ympäristöstä paljastuu keväällä iso määrä roskia. Tavoitteenamme on yhdessä kumppanien kanssa innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia, vähentää välinpitämättömyyttä roskaamista kohtaan sekä havahduttaa ihmiset näkemään roskien määrä, kertoo kampanjan vastaava tuottaja Pia Louhivuori.

Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot, toimittajat Inka Henelius, Olli Haapakangas ja Mikko “Peltsi” Peltola sekä meteorologit Kerttu Kotakorpi ja Anniina Valtonen. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

Osallistuminen on helppoa lenkkeilyn ja arkiliikunnan yhteydessä!

Siivoushaasteeseen voi osallistua kuka vain yksityishenkilönä tai isommalla porukalla. Osallistua voi esimerkiksi työmatkan, lenkkeilyn tai muun arkiliikunnan lomassa. Asukkaat ja yhdistykset voivat osallistua haasteeseen siivoamalla yhteisiä alueita. Roskapihtejä voi lainata Lahti-Pisteeltä. Yhdistysten ylläpitämiä roskapihtilainaamoja löytyy Ankkurinrannasta, Mukkulan Kartanonpuiston rannasta ja Anttilanmäeltä.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskuri aukeaa maanantaina 10.4. osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

Miljoona roskapussia alkaa suorassa lähetyksessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20.00 ja tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Näin järjestät siivoustalkoot

Aihealueet