Hyppää sisältöön

Pop up -museokauppa avautuu: verkkoavajaiset ja julistenäyttely

Pop up -museokaupassa nähdään julistenäyttely, jossa 6G-graafikkoryhmä esittää näkemyksensä kaupunkiteemasta.
Osa Malskilla nähtävistä julisteita on myytävänä pop-up -museokaupassa

Uuden pop up -museokaupan avautumista Malskilla pääsee seuraamaan verkossa klo 12‒13 avajaispäivänä 12.10.2020. Livelähetyksen linkki löytyy tämän tiedotteen lopusta, Lahden museoiden verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista.

Verkkolähetyksessä kuullaan museokaupan tarjonnasta, uuden taide-, juliste- ja muotoilumuseon kuulumisista ja ajatuksia Lahdesta kulttuurikaupunkina. Haastateltavina avajaisissa ovat muun muassa Lahden kaupungin sivistysjohtaja Tiina Granqvist sekä Lahden museoilta projektinjohtaja Marita Kajander ja museoiden kaupoista vastaava Birgitta Harju.

Pop up -museokaupan avajaisviikkoa juhlitaan Malskilla erikoistarjouksin koko viikon ajan: Kaupan kuittia vastaan luvassa on tarjouksia niin Kahiwa Coffee & Wine -kahvilasta, Malskin Bistrosta kuin Ant Brew -panimopubistakin. Myös pop up -kaupassa on avajaisviikolla useita tuotetarjouksia.

Osa Malskilla nähtävistä julisteista on myytävänä Pop up -museokaupassa.

Julistenäyttely esillä pop up -kaupassa

Pop up -museokaupassa nähdään julistenäyttely, joka oli alun perin tarkoitus esittää huhtikuussa Museokioskissa. 6G-graafikkoryhmä esittää näyttelyssä näkemyksensä kaupunkiteemasta. 6G on vapaamuotoinen ja riippumaton suunnittelijaryhmä, jonka tavoitteena on tarttua ajankohtaisiin teemoihin julistetaiteen keinoin, nostaa esille tekijöitä sekä edistää suomalaista julistetaidetta ja suunnittelua.

– Julisteet sopivat kaupunkikulttuurin keskukseen Malskille hienosti, sillä näyttelyn julisteissa pohditaan nimenomaan kaupunkia ja kaupunkitilaa eri näkökulmista. On hienoa saada näyttely nyt esille, kertoo Lahden julistemuseon amanuenssi Hanna Suihko.

6G-graafikkoryhmä on järjestänyt näyttelyitä jo vuodesta 1999 ja vaihtuvassa työryhmässä on ollut mukana vuosien varrella lähes sata suunnittelijaa. Tänä vuonna näyttelyyn ovat suunnitelleet julisteen Tiina Achrén, Kaisa Bergman, Pauli Kervinen, Esa Ojala, Konsta Ojala, Sanna Rantakoski, Ville Savimaa ja Eija Vierimaa.

Näyttelyyn pääsee tutustumaan pop up -museokaupan aukioloaikoina ma-pe klo 10-18 ja la klo 11-16. Sisäänkäynti Pop up -museokauppaan tapahtuu Malskin pääovista Päijänteenkadulta. Varsinainen museokauppa avautuu samaan tilaan myöhemmin.

Linkki livelähetykseen (lähetys näkyy tapahtuma-aikana ma 12.10. klo 12 – 13):

https://www.facebook.com/lahden.museot/live 

Lisätiedot

Marita Kajander
Projektinjohtaja, Lahden museot
puh. 044 4826 412

Hanna Suihko
Amanuenssi, Lahden julistemuseo
puh. 044 4164 184

Kuva Eetu-Pekka Heiskanen

Aihealueet