Hyppää sisältöön

Pyöräilyn pääreitistö laajenee Ahtialaan

Lahti sai 3,2 miljoonaa euroa valtionavustusta Ahtialantien kävelyn ja pyöräilyn reitistön kehittämiseen.
Eroteltu kävelyn ja pyöräilyn väylä vaikuttaa erityisesti liikenneturvallisuuteen.

Valtionavustusta haettiin nykyisten kävelyn ja pyöräilyn väylien kehittämiseen Möysänkadun ja Ala-Tonttilankadun välisellä alueellaMöysän ja Ahtialan suunta on tärkeä reitti työ- ja koulumatkaliikenteelle. Ahtialantien väylän kehittäminen palvelee noin 4300 alueen asukasta. 

Hankkeessa nostetaan Ahtialantien kävelyn ja pyöräilyn yhteyksien laatutaso pääreitin vaatimalle tasolle. Reitillä on tällä hetkellä osittain huonokuntoiset yhdistetyt kävelyn ja pyöräilyn reitit. Kunnostettavan osuuden pituus on noin 1,2 kilometriä.  

Hankkeessa toteutetaan eroteltu ja tavoitelevyinen kaksisuuntainen pyörätie Ahtialantien eteläpuolelleEroteltu kävelyn ja pyöräilyn väylä vaikuttaa erityisesti liikenneturvallisuuteen. 

– Osuus on kaupungille erittäin tärkeä kunnostuskohde, sillä kyseessä on vilkas työ- ja koulumatkareittiNyt pääsemme parantamaan erityisesti Möysän koulualueen liikenneturvallisuutta, kertoo kestävän liikkumisen projektipäällikkö Anna Huttunen 

Kunnostushanke rauhoittaa liikenneympäristöä

Erotellun eteläpuolen väylän lisäksi Ahtialantien pohjoispuolelle tehdään viihtyisä ja liikenteen melulta osittain suojassa oleva kävelyn ja pyöräilyn yhdistetty reitti 

Autoliikennettä rauhoitetaan liikenneympäristön muutoksilla ja samalla joukkoliikenteen olosuhteita parannetaan. Ahtialantien väylän itäpuolen osuudelle rakennetaan yksi uusi kiertoliittymä sekä muutetaan jo olemassa olevan kiertoliittymän linjausta. Hankerahalla parannetaan myös valaistusta.  

Työt voivat käynnistyä tämän vuoden kevätkaudella. Valtionavustus kattaa 50 % hankkeen kustannuksista. Kustannukset ovat yhteensä noin 6,5 miljoonaa euroa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom jakoi kävelyn ja pyöräliikenteen olosuhteiden parantamiseen tukea 51 hankkeelle eri puolille Suomea. Summa oli kaikkiaan 31,5 miljoonaa, josta Lahti sai 3 234 292 euroa.    

Lisätiedot

Aihealueet