Hyppää sisältöön

Pyöräreiteille asennetaan uusia opasteita

Lahden pyöräreiteille on asennettu uusia opasteita. Opasteet on asennettu pyöräilyn tavoiteverkon mukaisille reiteille. Kohteina on muun muassa Hämeenlinnantie-Satamaradanpolku, Lahdenkatu-Helsingintie-Tapparakatu -kehä sisäosineen, koillisen suuntaan Kirkkokatu-Tunnelikatu-Kiverionkatu-Metsäpellontie-Heinlammintie -pääreitti sekä Renkomäessä Orimattilankadun loppupää. Länsi- ja Pohjois-Lahden verkon täydennyksien suunnittelu jatkuu tulevan talven aikana, ja opasteiden asentaminen tehdään ensi kesänä. Tutustu kohteisiin tarkemmin liitteenä olevan kartan avulla.

Hanke täydentää osaltaan Lahden kaupungin sekä Päijät-Hämeen seudullisen pyöräilyn tavoiteverkon toteutusta ja opastaa etenkin pyöräilijöitä käyttämään edullisimpia reittejä tehden liikkumisesta sujuvampaa. Selkeät opasteet helpottavat niin pyöräilijöitä kuin kävelijöitäkin löytämään tärkeisiin kohteisiin.

Tauluissa näkyy pyöräilyn pääreittien numerotunnukset. Numerotunnukset vastaavat maanteiden tienumeroita, ja auttavat pyöräilijää sopiville reiteille. Numerotunnukset on merkitty punaisin ympyröin tauluun. Uudet opasteet ovat suunnistustauluja aiemmin yleisesti käytettyjen viittojen sijaan.

Opasteiden suunnitteluun ja toteutukseen on saatu Traficomin kävelyn ja pyöräilyn edistämisen investointitukea.

Pyöräilyn viitoitusten parantaminen vaihe 2 (pdf)

Lisätietoja

Aihealueet