Hyppää sisältöön

Pysäköinnintarkastajille hankitaan haalarikamerat

Pysäköinnintarkastajien työn helpottamiseksi kaupunki hankkii pysäköinnintarkastajille työasuun kiinnitettävät haalarikamerat. Kameralla kuvataan vain virkatehtäviin liittyviä asiakastilanteita ja kuvaamisesta kerrotaan aina kohdehenkilölle.

Kameroilla pyritään rauhoittamaan asiakaskohtaamisia työtehtävissä. Pysäköinnintarkastajiin kohdistuu satunnaista uhkailua ja asiakastilanteet voivat olla haastavia. Muiden kaupunkien kokemusten perusteella on havaittu, että kamerat rauhoittavat ja vähentävät uhkaavia tilanteita. Tällä hetkellä kameroita on käytössä mm. Turussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Haalarikamera ei kuvaa jatkuvasti, vaan se on valmiustilassa. Kamera tallentaa takautuvasti eli haastavaksi muuttuneen asiakaskohtaamisen alku saadaan talteen, vaikka kamera käynnistetään kesken kaiken.

– Pysäköinnintarkastajien työtehtävissä voi tulla vastaan vaikeita tilanteita ja kamerat parantavat työturvallisuutta. Mahdollisissa ristiriitatilanteissa kameran tallenne myös parantaa kaikkien osapuolien oikeusturvaa, kertoo pysäköinnintarkastuksen kenttäesimies Petri Merdell.

Haalarikameroita hankitaan Lahteen 8 kappaletta ja sopimus tehdään kolmeksi vuodeksi. Kustannus on 12 000 euroa. Kamerat saadaan käyttöön alustavasti syyskuussa.

Aihealueet