Hyppää sisältöön

Radiomäen esteettömän näköalapaikan rakentaminen alkaa kesäkuussa

Etelärinteeseen sijoittuva esteetön näköalapaikka on #OmaLahti -osallistuvan budjetoinnin asukasidea.

Radiomäen etelärinteeseen sijoittuvan esteettömän näköalapaikan rakentaminen alkaa suunnitelman mukaan kesäkuussa. Etelärinteeseen toteutetaan esteettömän luontoreitin vaatimukset täyttävä polku Radiomäen ulkoilureitiltä näköalapaikalle.

Näköalapaikalle on suunniteltu kaksi käsinojallista penkkiä ja roska-astia. Penkkien edustalle tulee esteetön, tasainen pinta ja jyrkän luiskan yläreunaan asennetaan kaide. Näkymiä avataan harventamalla paahteiselle rinteelle epätyypillistä pensaskasvillisuutta, joka nyt estää näkymiä. Polun rakentamiseksi yksi pihlaja poistetaan. Suunniteltu näköalapaikka palvelee kaikkia lahtelaisia. Se toteuttaa samanaikaisesti Radiomäen hankesuunnitelmaa ja osallistavaa budjetointia. Näköalapaikka edistää esteetöntä liikkumista ja matkailua alueella.

Radiomäen hankesuunnitelma hyväksyttiin 23.3.2022 kaupunkiympäristölautakunnassa. Yhtenä kehityskohteena oli näköalapaikan rakentaminen. Vuonna 2022 toteutetaan etelärinteen näköalapaikan parantamisen lisäksi koko hankealueen kasvillisuus- ja luontoselvitys. Talvikaudella 2022–2023 aloitetaan pohjoisrinteen näkymien avaus puuston harvennuksella. Näköalapaikan rakentaminen keskustaan oli myös osallistavan budjetoinnin asukasidea. Jatkosuunnittelussa päädyttiin kehittämään Radiomäen etelärinteen näköalapaikkaa esteettömäksi.

Radiomäen esteetön näköalapaikka on #OmaLahti -osallistuvan budjetoinnin asukasidea. Tänä vuonna Lahden kaupunki toteuttaa yhteensä 33 osallistuvan budjetoinnin asukasideaa. Lue lisää ja katso kaikki osallistuvan budjetoinnin toteutettavat ideat osoitteesta lahti.fi/osbu.

Suunnitelmat ovat nähtävissä hankesivulla: Radiomäen hankesuunnitelma

Lisätietoja