Hyppää sisältöön

Radiomäen uusi jalkakäytävä ja saneerattu pysäköintialue valmiit

Radiomäenkadun varteen on valmistunut uusi jalkakäytävä, joka mahdollistaa turvallisen kulun suositulle Lehmusreitille, Mastola-museolle ja urheilukentälle. Lisäksi Radiomäenkadun päässä oleva pysäköintialue on saneerattu.

Liikkuminen lahtelaisten suosimalla Radiomäen virkistysreitillä on astetta turvallisempaa ja helpompaa, kun urheilukentän ja hautausmaan väliselle alueelle rakennettu jalkakäytävä ja korotetut suojatiet otetaan käyttöön tänään 18. kesäkuuta.

Radiomäen nykyisen kevyenliikenteenväylän jatkona on nyt 2,5 metriä leveä jalkakäytävä. Uusi väylä ulottuu urheilukentän alkupäästä pysäköintialueelle. Korotetut suojatiet ovat jyrkän mäkiosuuden laella ja toinen kentän portin kohdalle. Uusi väylä palvelee ulkoilijoita, Mastola-museossa vierailevia sekä yleisurheilukentän käyttäjiä. Aiemmin alueella oli autotie ja jalankulkijoiden käytössä vain kapeat pientareet.

Mäen päällä sijaitseva pysäköintialue on saanut asfaltin ja yhtenäisen neljän tunnin aikarajoituksen. Pysäköintialueella on huomioitu linja-autojen kääntömahdollisuus. Autopaikkoja on 58 kpl sisältäen invapaikat. Mopoille on yhteensä 11 paikkaa. Urheilukentän sisäänkäynnin lähellä on teline polkupyörille. Radiomäenkadulla ja pysäköintialueella on myös uusi valaistus.

Jalkakäytävän rakentamiselle on saatu 50 % avustusTraficomilta kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen.

Valmista tietä myös Jokimaalla

Jokimaalla on valmistunut uusi, noin 200 metriä pitkä teollisuutta palveleva Rälssinmäenkatu. Kadun varrella on uusia teollisuustontteja ja tulevaisuudessa sen kautta tulee pääsemään myös Rälssinmäelle. Rälssimäenkadun urakka valmistui 14. kesäkuuta.

Viheralueista valmiina ovat Kerinkallion- ja Pohjantähdenpuisto

Kerinkallionpuiston leikkialueella valmistui ison perhosverkon asennus ja viime vuonna aloitettu saneeraus on nyt valmis. Myös Renkomäen Pohjantähden alueen Plutopuisto, Linnunradanpuisto ja Saturnuspuisto ovat valmiit.

Lisätietoja

Riku Tiittanen
Projektipäällikkö
Kaupunkitekniikka, Kaupunkiympäristö
Riku.Tiittanen@lahti.fi
p. 044 482 0837

Viheralueista
Kati.Konivuori@lahti.fi
projektipäällikkö, kaupunkitekniikka
p. 044 416 4795