Hyppää sisältöön

Rakennus- ja ympäristölupalautakunta antoi useita rakennuslupia

Rakentaminen Lahdessa jatkuu. Lautakunta hyväksyi Jaksonkadun asuinkerrostaloille ja talojen yhteiselle pysäköintihallille rakennusluvat. Myös Paavolan kampuksen rakentaminen voi alkaa.

Jaksonkadulle neljä kerrostaloa

Rakennus- ja ympäristölupalautakunta myönsi rakennusluvat Jaksonkadun kerrostaloille. Neljässä asuinkerrostalossa on yhteensä 217 asuntoa. Korttelikokonaisuutta palvelevalle pysäköintihallille ja yhteispihalle sekä yhteisille piharakennuksille ja toiminnoille myönnettiin erillinen rakennuslupa. Maanpäällisessä pysäköintihallissa sijaitsee korttelissa olevien kerrostalojen autopaikat.

Jaksonkatu on osa kehittyvää Radanvarren aluetta. Katu sijoittuu Matkakeskuksen länsipuolelle, vanhan postin ja tullin kiinteistöjen alueelle. Kaavassa on osoitettu alueelle asuinkerrostalojen lisäksi hotelli- ja liiketiloja. Jaksonkatu kulkee Matkakeskuksen saattoalueelta radanvartta pitkin entisen tavara-aseman edustalle. Katu tekee myös liittymähaaran Mannerheiminkadulle.

Rakentamisluvat sai Lahden TA-Asumisoikeus Oy ja Lahden Asunnot Oy. TA-Asumisoikeuden lupa koskee 8 ja 7 kerroksisia kerrostaloja. Asuntoja tulee yhteensä 109. Lahden Asunnot rakentaa kaksi kuusikerroksista asuinkerrostaloa. Asuntoja on yhteensä 108 kpl.

Rakennusluvan perusteella rakennustyöt on aloitettava kolmen vuoden kuluessa.

Paavolan kampuksen rakentaminen vauhtiin

Lautakunta myönsi kaupungin tilakeskukselle koulurakennuksen laajennuksen rakennusluvan ja rakennustöiden aloittamisoikeuden.

Paavolan kampuksen uudisrakennusosa on laajennus vanhoihin rakennusosiin. Kokonaisuus liittyy ylikulkusillalla naapuritontilla olevaan Kannaksen lukion rakennukseen. Rakennushankkeen yhteydessä suoritetaan vanhojen osien peruskorjaus sekä rakennetaan yhteistä kampuksen piha-aluetta.

Paavolan kampuksen rakentamisen toteutetaan vaiheittain vuoteen 2023 mennessä. Kampus on kaikkien aikojen suurin tilakeskuksen toteuttama hankekokonaisuus.

Lue lisää Paavolan kampuksesta

Rakennus- ja ympäristölupalautakunta 5.5.2020