Hyppää sisältöön

Ranta-Kartanon pysäköintitalon rakentaminen alkaa – pysäköintipaikkoja poistuu käytöstä

Pysäköintitalon rakentaminen on alkamassa. Alueen väliaikaiset pysäköintipaikat poistuvat vähitellen käytöstä.
Aidattava alue sijoittuu vanhan Jalkarannantien ja Kartanonkadun väliin. Alueelta poistuu noin kolmasosa väliaikaisista pysäköintipaikoista.

Karttakuvaan punaisella merkitty alue aidataan, ja merkityn alueen pysäköintipaikat poistuvat käytöstä.

Ranta-Kartanon pysäköintitalon rakentaminen alkaa. Rakentaminen alkaa aitaustöillä, jonka myötä pysäköintipaikkoja poistuu käytöstä. Väliaikaisista parkkipaikoista pohjoispuolen paikat jäävät vielä toistaiseksi käyttöön. Alueen rakentamisen edetessä kaikki maantasopaikat tulevat poistumaan, koska ne ovat rakennustonteilla.

Vanhan linja-autoaseman ja aidatun työmaan väliin jää kulkuväylä jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Lisäksi vanhan Jalkarannantien paikalla on edelleen väylä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön työmaan länsipuolelle. Kartanonkadun linja-autopysäkki Ranta-Kartano I (324520) siirtyy noin 50 metriä Pikku-Vesijärven suuntaan.

Liikennemerkkien siirrot ja muut tilapäisjärjestelyt ovat vielä kesken. Järjestelyt pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti.

Ranta-Kartanon pysäköintitaloon tulee noin 440 autopaikkaa. Talon käyttäjiä ovat niin alueen muiden kortteleiden asukkaat ja asiakkaat kuin Kisapuistossa kävijätkin. Asuinkortteleihin tulee myös omia pysäköintitiloja. Pysäköintitalon rakennuttaa Lahden Pysäköinti Oy. Koko Ranta-Kartanon alueen valmistuessa poistuvat sieltä kaikki maantasossa olevat autopaikat lukuun ottamatta vanhan linja-autoaseman tontilla olevia paikkoja.

Lisätietoja

Jarkko Kella
Työpäällikkö
+358 40 589 5008
jarkko.kella@fira.fi

Ranta-Kartano