Hyppää sisältöön

Rautatienkadun kaksisuuntainen pyörätiekokeilu päättyy – kiitos kaikille kokeiluun osallistuneille!

Syyskuu on tullut päätökseen ja on aika sulkea Rautatienkadun kaksisuuntainen pyörätiekokeilu. Saimme arvokkaita näkemyksiä kokeilun toimivuudesta käynnissä olleiden Rautatienkadun pyörätiekokeilu ja Pyöräilykysely 2020 -kyselyiden kautta.

Kokeilu toteutettiin pienin toimenpitein sovittaen se nykyiseen katuympäristöön, näin ollen kokeilu puretaan ennen talven tuloa. Vaikka kyselyiden mukaan suuri osa Rautatienkadulla pyöräilleistä toivoivat kokeilusta pysyvän ratkaisun, vaatii Rautatienkadun ajoradan nykytilanne kokeilun purkamisen. Nykyisillä kadun ratkaisuilla emme voi taata väylän turvallista käyttöä talvikaudella. Koska kokeilusta vastaanotettiin paljon positiivista palautetta, palautetaan kesäkauden 2020 järjestelyt kaudelle 2021.

Suunnittelulla toimivampaa katuympäristöä

Pidemmän aikavälin ratkaisua kaksisuuntaiselle pyöräliikenteelle haetaan Rautatienkadun katusuunnittelun yhteydessä. Suunnitteluun voidaan ryhtyä vuoden 2021 aikana ja rakentamisen aloitus on mahdollista aikaisintaan vuonna 2022.

Rautatienkadulla on parhaillaan käynnissä myös jalkakäytäväkokeilu, jolla kehitetään Rautatienkatua Matkakeskukselta keskustaan suuntautuvana kävelyn pääreittinä.

Kokeilun purkaminen vaikuttaa liikennejärjestelyihin

Purun myötä liikennejärjestelyt palautuvat aikaisempaan muotoon, eli kokeiluosuudella voi talvikaudella pyöräillä vain ajoneuvoliikenteen suuntaisesti. Jalkakäytävällä pyörä tulee taluttaa. Jos vastakkaiseen suuntaan halutaan pyöräillä, tulee Rautatienkatu kiertää esimerkiksi Vesijärvenkadun kautta.

 

 

Huomio, jos et ole vielä käynyt vastaamassa Lahden pyöräilykysely 2020 -kyselyyn, niin vielä ehtii. Kerro millainen pyöräilykaupunki Lahti on ja voit voittaa Lahti-aiheisen palkinnon. Kysely on avoinna vielä tämän viikon (vko40).

Lahden pyöräilykysely 2020