Hyppää sisältöön

Ravintola-alan opiskelijoille aiotaan suunnata oma kesätyöseteli

Elinvoima- ja työllisyys jaosto käsittelee maanantaina enintään 60 uuden kesätyösetelin jakamista Koulutuskeskus Salpauksen ravintola-alan opiskelijoille.

Ravintola-alan opiskelijoille kohdennetussa kesätyösetelissä noudatetaan kesätyöseteliehtoja muutoin kuin ikärajauksen osalta. Salpauksen ravintola-alan opiskelijat ovat eri ikäisiä, joten setelien vaikuttavuuden kannalta on perusteltua myöntää kesätyöseteli alle 29-vuotiaille nuorille. Kesätyösetelin arvo on 300 euroa.

Työnantajana voi olla yksityinen yritys, yhdistys, seurakunta, säätiö, kunta (ei Lahden kaupunki), kuntayhtymä tai valtio. Työpaikan ei tarvitse sijaita Lahdessa. Seteli pienentää työnantajan palkkauskuluja 300 euron verran. Sama työnantaja voi palkata enintään 10 nuorta kesätyösetelin tuella.

Uusilla kesätyöseteleillä pyritään tukemaan ravintoloiden toipumista koronapandemiasta sekä yritysten työvoiman saatavuutta. Elinvoima- ja työllisyysjaosto päättää asiasta maanantaina.

Lahden kaupunki jakoi maaliskuussa 600 kappaletta 300 euron arvoisia vuoden 2021 kesätyöseteleitä vuosina 2004-2006 syntyneille lahtelaisille nuorille.

Lisätietoja

yhteysjohtaja (vs.) Henna Eskonsipo-Bradshaw, p. 044 482 0838

Aihealueet