Hyppää sisältöön

Renkomäen monitoimitalo Aura avaa ovensa tammikuussa

Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen toiminta käynnistyy monitoimitalo Aurassa kevätlukukauden alussa 9. tammikuuta 2023. Renkomäen kirjasto avaa ovensa myöhemmin tammikuun aikana.

Uusissa tiloissa aloittavat toimintansa Renkomäen peruskoulun 1.–6.-luokat sekä vaativan erityisen tuen luokat, Renkomäen päiväkodin esiopetus ja siihen liittyvä varhaiskasvatus sekä Renkomäen kirjasto. Käyttäjinä talossa on kaikkiaan noin 560 lasta.

Monitoimitalon tilat luovutetaan käyttäjille tammikuun alussa ja kalustaminen on parhaillaan käynnissä.

–  Muuttotiimi hoitaa siirtymisen monitoimitaloon koulujen joululoman aikaan ja valmistelemme paikat niin, että oppilaiden on mukava aloittaa uusissa tiloissa, toteaa Renkomäen koulun rehtori Karoliina Mäkelä.

Oppilaille muutto uusiin tiloihin ei aiheuta toimenpiteitä. Ennen joululomaa tavarat pakataan laatikoihin, josta ne siirretään monitoimitaloon. Kalustetut uudet tilat odottavat käyttäjiään valmiina tammikuussa ja koulu alkaa tutustumisella uuteen monitoimitaloon.

– Monitoimitaloon siirtymistä odotetaan jo innokkaasti. Meillä Renkomäessä on vahva yhteisöllinen kulttuuri ja kyläkoulumainen henki. Jatkamme samojen periaatteiden mukaisesti uusissa tiloissa, Mäkelä kertoo.

Monitoimitalon tilat on suunniteltu yhteistyössä lasten, henkilöstön ja alan ammattilaisten kanssa. Suunnittelussa on huomioitu erilaiset oppijat ja heidän tarpeensa sekä monikäyttöisyys, muunneltavuus ja joustavuus.

Renkomän kirjastossa käyttöön omatoimiaika

Renkomäen uusi kirjasto monitoimitalo Aurassa avautuu tämänhetkisen suunnitelman mukaan 11.1. kello 10. Renkomäen nykyinen kirjasto on viimeistä päivää auki 23.12. kello 16 saakka.

Renkomäen kirjasto saa monitoimitaloon valoisat tilat, joissa on huomioitu etenkin lapsiperheet sekä hiljaisen työskentelyn mahdollisuus. Muuton myötä kirjastossa otetaan käyttöön omatoimiaika, joka mahdollistaa kirjastossa asioimisen vuoden jokaisena päivänä kello 6–22.

Ajankohtainen tieto uuden kirjaston avautumisesta ja aukioloajoista löytyy kirjaston sivuilta.

Elinkaarimallilla toteutettu monitoimitalo

Renkomäen monitoimitalo on toteutettu elinkaarihankkeena. Rakentaminen alkoi maaliskuussa 2021 ja rakennus otetaan käyttöön suunnitellusti loppiaisen jälkeen 2023. Monitoimitalon kokonaispinta-ala on noin 8 000 neliömetriä.

Monitoimitalon tilaaja on Lahden Tilakeskus ja toteuttaja Skanskan ja Caverionin yhteenliittymä. Caverion vastaa lisäksi kiinteistön ylläpidosta ja huollosta seuraavien 20 vuoden ajan.

Renkomäen monitoimitalon rakentamista ja ammattilaisia on seurattu hankkeen ajan artikkelisarjassa.

Tutustu uusimpaan artikkeliin: Lahden Renkomäen monitoimitalo Aura on pian valmis – elinkaarisopimuksen mukainen 20 vuoden ylläpito alkaa

Lisätietoja

Karoliina Mäkelä, Renkomäen koulun rehtori ja käyttäjäryhmän puheenjohtaja, p. 050 387 9726, karoliina.makela@lahti.fi
Tero Harju, projektipäällikkö, Lahden Tilakeskus, p. 050 398 5560, tero.harju@lahti.fi
Jukka-Pekka Päivinen, suunnittelujohtaja, Skanska, 040 770 8913, jukka-pekka.paivinen@skanska.fi
Jani Orava, liiketoimintapäällikkö, Caverion Suomi, p. 040 746 1608, jani.orava@caverion.com