Hyppää sisältöön

Sadat yksinyrittäjät saaneet tukea Lahden kaupungilta

Lahden kaupungin myöntämän 2000 euron yksinyrittäjätuen on saanut jo 500 yksinyrittäjää. Tuen tarkoitus on auttaa yrittäjää selviytymään koronavirusepidemian aiheuttamasta haastavasta taloustilanteesta.

Hakemuksia on tähän mennessä saapunut yli 700. Tukea on maksettu 500 yksinyrittäjälle, eli noin miljoonalla eurolla. Neljä suurinta tukea saanutta toimialaa ovat parturikampaamot, kauneudenhoitopalvelut, taksit ja muut terveyspalvelut. Kaupunki hakee yksinyrittäjätuen myöntämistä varten varattua avustusta työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Tukea yksinyrittäjille voidaan hakemusten perusteella myöntää yritystoiminnasta 16.3. – 31.8.2020 aiheutuviin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Tuen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi. Yksinyrittäjällä on myös oltava edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Yksinyrittäjällä tarkoitetaan päätoimista yrittäjää, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa.

Yksinyrittäjätuen haku on parhaillaan käynnissä kaupungin verkkosivuilla. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja nopeimmillaan päätöksen voi saada muutamassa päivässä.

LADECin yritysneuvojat auttavat yksinyrittäjiä kaikissa hakemuksen täyttöön liittyvissä asioissa LADECin palvelunumerossa 044 702 2700 arkisin klo 8.30-18.00.

Lahden kaupungin Yksinyrittäjätuki-sivu
Lisätietoja yksinyrittäjätuesta LADECin sivuilla