Hyppää sisältöön

Salpakierron jätteen vastaanotto- ja kuljetusmaksuihin ei korotuksia

Lahden seudun jätelautakunta päättää kunnan vastuulle kuuluvien jätteiden käsittelyhinnoista ja kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen hinnoista. Lautakunta käsitteli vuoden 2023 hintoja kokouksessaan 22.11. Hintoihin ei esitetty mitään korotuksia ja kaikki Salpakierto Oy:n maksut, myös jätehuollon perusmaksu, pysyvät ennallaan vuoden 2023 alusta.

Lajitteluasemilla vastaanotetaan toimialueen kotitalouksilta monet jätelajit maksutta vastaan. Maksutta vastaanotettavia jätteitä ovat mm. risut ja haravointijätteet, metalliromut, sähkölaitteet, puu ja kestopuu sekä vaaralliset jätteet. Vastaanottomaksua peritään mm. energia- ja sekajätteistä, betoni- ja tiilijätteistä, asbestista ja erityisjätteistä. Energiajätteen vastaanottomaksu lajitteluasemalla on 8 euroa ja sekajätteen 30 euroa kuutiolta.

– Mitä paremmin on lajitellut jätteensä ennen kuin tuo ne lajitteluasemalle, sitä pienemmällä vastaanottomaksulla selviää, kertoo Salpakierto Oy:n lajitteluasemien palveluesimies Mika Kantele.

Sekajätteeseen on tarkoitus lajitella vain sellaiset jätteet, jotka eivät kuulu muihin jätelajeihin. Valitettavan usein jätelavalle tuodaan mustia jätesäkkejä, joiden sisältö on täysin lajittelematonta. Niissä on usein mukana jopa vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita tai pienakkuja, jotka aiheuttavat meillä vaaratilanteita ja tulipaloja jätteenkäsittelyn prosessissa, jatkaa Kantele.

Jos ei tiedä, miten lajitella jätteensä, niin kannattaa hyödyntää tässä apuna verkkosivujemme sähköistä jätehaku-toimintoa tai kysyä neuvoa lajitteluasemamme henkilökunnalta.

Salpakierto järjestää tällä hetkellä energia- ja sekajätteen kuljetukset Kärkölässä, Heinolan haja-asutusalueella ja Orimattilan Artjärvellä sekä biojätteen kuljetukset Heinolan ja Orimattilan keskustaajamissa. Myös näiden yhteisesti kilpailutettujen kuljetusten hinnat pysyvät ennallaan vuoden 2023 alusta. Hinnat löytyvät jätetaksasta, jota voi tarkastella jätehuoltoviranomaisen verkkosivuilla: lahti.fi/jatehuoltoviranomainen.

Lisätiedot:

Vastaanotto & lajitteluasemat: palveluesimies Mika Kantele, puh. 050 093 4360
Jätteenkuljetukset: palvelupäällikkö Toni Kranttila, puh. 041 731 7433

Salpakierto Oy on 9 kunnan omistama osakeyhtiö, joka huolehtii jätelain mukaisista yhdyskuntajätehuollon palvelutehtävistä omistajakuntiensa alueella. Tehtäviin kuuluvat kunnan vastuulle kuuluvien jätteiden vastaanotto, käsittely, jäteneuvonta, jätehuollon suunnittelu ja kehittäminen sekä jätteenkuljetus kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen osalta. Yhtiö on osa Lahden kaupunkikonsernia.