Hyppää sisältöön

Salpausselän koulussa oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin

Salpausselän koulussa on todettu koronatartunta yhdellä oppilaalla. Yhteensä 30 oppilasta ja 8 opettajaa on siirtynyt karanteeniin korona-altistumisen takia keskiviikosta 23.12.

Altistuneita on yhteensä 38. Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koulun rehtori on lähettänyt wilma-palvelun kautta viestin altistuneiden oppilaiden huoltajille.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Salpausselän koulussa oppilaita on yli 630 ja henkilöstöä 60.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki

vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, 044 716 1328
rehtori Markku Karjalainen, 050 559 7976

 

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä,

infektiolääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi