Hyppää sisältöön

Suomen uusimmasta yliopistokaupungista kajahtaa Gaudeamus igitur

Lahden kaupunki ja Sinfonia Lahti julkaisevat videotervehdyksen koulutyönsä päättäville nuorille.

​Sinfonia Lahti on tallentanut kaikkien koulunsa päättävien kunniaksi ylioppilasjuhlintaan ja akateemiseen juhlaperinteeseen kuuluvan Gaudeamus igitur -teoksen.

– Onnittelen kaikkia koulunsa päättäneitä nuoria. Nämä juhlat muistetaan pitkään, koska kevät on ollut poikkeuksellinen. Onnistumisen tunnetta ja iloa se ei himmennä, sanoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Lahti on koulu- ja opiskelukaupunkina uudistunut, kun LUT-yliopiston toiminta on vakiintunut kaupunkiin. Suomen uusimman yliopistokaupungin kaupunginjohtajana Timonen toivoo, että jokainen nuori tarttuu koulutusmahdollisuuksiin ja hankkii hyvät eväät elämään.

– Osaaminen ja koulutus ratkaisevat jokaisen kaupungin tulevaisuuden. Koulutustason nosto on Lahdelle erityisen tärkeää, muistuttaa Pekka Timonen.

Tänä keväänä valmistuvien opiskelijoiden videotervehdykseen haluttiin perinteisen koulun tunnelma, ja kuvauspaikaksi valikoitui Lahden Lyseo. Kappale on äänitetty voimassa olevien viranomaismääräysten mukaisesti kymmenen hengen ryhmissä niin, että lopullisilla ääniraidoilla ovat mukana kaikki Sinfonia Lahden muusikot.

Gaudeamus Igitur -video on katsottavissa Sinfonia Lahden YouTube- kanavalla osoitteessa:  https://youtu.be/02pxJiOod38

Kaupunginorkesterin digitaalinen kevät

Gaudeamus igitur -video on osa Sinfonia Lahden kuluvan kevään hankkeita, jossa konserttiyleisölle on tarjottu uutta digitaalista sisältöä peruuntuneiden konserttien tilalle. Aiemmin keväällä Sinfonia Lahti on tehnyt mm. suuren levikin saaneen Finlandia-videon, jossa jokainen muusikko nauhoitti oman osuutensa kännykällään kotonaan.

Orkesteri on mukana myös Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkestereista kootussa muusikoiden suurorkesterissa, joka esittää Beethovenin 7. sinfonian finaalin mosaiikkivideona. Kevätsoitolla tervehditään kaikkia Suomen koululaisia, opiskelijoita ja opettajia.

Lisätietoja

Lahden kaupunki
Sinfonia Lahti, Lahden kaupunginorkesteri
intendentti Teemu Kirjonen, 050 518 4597
https://www.sinfonialahti.fi/

Kuva Lassi Häkkinen

Aihealueet