Hyppää sisältöön

Syyskuu 2022 oli poikkeuksellisen hyvä Lahden väestönkehityksen historiassa

Lahden väkiluku oli syyskuun 2022 lopussa 120 144. Lahden kaupungin väkiluku on noussut vuoden alusta 117 asukkaalla. Väestö kasvoi syyskuussa 132 asukkaalla.

Edellisessä tiedotteessa mainittiin, että elo-syyskuu on Lahdessa niitä kuukausia, jolloin menetämme eniten väestöä juuri opintojen alkamisesta johtuen. Näin elokuussa olikin, mutta nyt syyskuussa Lahteen on muuttanut väkeä muista kunnista ja ulkomailta enemmän kuin aiempien vuosien syyskuussa. Lahteen on tullut enemmän opiskelijoita kuin meiltä lähtee.

Kuntien välisestä nettomuutosta Lahti sai pelkästään syyskuussa 108 asukasta lisää. Tämä on enemmän kuin kertaakaan yhtenäkään aiempana syyskuuna vuodesta 1990 lähtien. Myös nettomaahanmuutosta tuli syyskuussa 50 asukasta lisää Lahteen. Nettomaahanmuutto oli viimeksi yhtä hyvä vuoden 2016 syyskuussa.

Tarkasteltaessa muutoksia vuoden alusta Lahti sai tammi-syyskuussa asukkaita muista kunnista 15 asukasta. Tammi-syyskuun aikana tulomuuttoa Lahteen muista kunnista oli 4 512 ja lähtömuuttoa Lahdesta oli 4 497.

Tähän mennessä kuluneen vuoden aikana on syntynyt 662 uutta lahtelaista ja kuolleita on 1 072. Syntyneitä oli 410 vähemmän kuin kuolleita.

Maahanmuutto Lahteen oli tammi-syyskuussa 584 henkeä ja maastamuutto Lahdesta 137 henkeä. Maahanmuuttoja oli 447 enemmän kuin maastamuuttoja. Tämä on enemmän kuin koskaan aiemmin Lahden mittaushistoriassa tammi-syyskuun aikana.

Lähde: Tilastokeskus, Väestötilastopalvelu.

Lisätietoja väestönkehityksestä

Linkki väestökatsaukseen