Hyppää sisältöön

Teatterinjohtajan valintaa varten nimettiin valintatyöryhmä

Lahden kaupunginteatterin nykyinen teatterinjohtaja Ilkka Laasonen on ilmoittanut, ettei hän tule hakemaan tehtävää seuraavalle toimikaudelle. Hänen toimikautensa päättyy 31.7.2023. Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta nimesi kokouksessaan 23.3.2022 valintatyöryhmän teatterinjohtajan valintaa varten.

Alustavan aikataulun mukaan teatterinjohtajan virka julistetaan haettavaksi ja virallinen hakuilmoitus julkaistaan elokuussa ja valinta tehtäisiin syksyn aikana. 

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta nimesi valintatyöryhmään omiksi edustajikseen puheenjohtaja Maria Mäkysen ja I varapuheenjohtaja Pertti Arvajan sekä heidän henkilökohtaisiksi varajäsenikseen samassa järjestyksessä II varapuheenjohtaja Sari Niinistön ja jäsen Marko Lindqvistin. Jäseniksi nimettiin myös sivistysjohtaja, teatterin apulaisjohtaja ja henkilöstöpalveluista henkilöstöpäällikkö. Lautakunta pyytää lisäksi teatterin henkilöstöä nimeämään kaksi asiantuntijajäsentä, joista toinen on näyttelijöiden edustaja.  

Hakumenettelyä ja valintaa varten teatterinjohtajan virka julistetaan haettavaksi elokuussa, jolloin lautakunta päättää mahdolliset tarkemmat valintakriteerit ja täyttömenettelyaikataulun.   

Muut päätösasiat 

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta päätti lisäksi kokousedustajia valtakunnallisiin vuosikokouksiin. 

Suomen museoliiton 99. vuosikokoukseen ja Valtakunnallisille museopäiville lautakunnan edustajaksi valittiin jäsen Marko Lindqvist. 

Suomen Teatterit ry:n vuosikokoukseen lautakunnan edustajaksi valittiin lautakunnan I varapuheenjohtaja Pertti Arvaja. 

Työväen Näyttämöiden Liitto ry:n vuosikokoukseen edustajaksi valittiin teatterinjohtaja Ilkka Laasonen. 

Lisätiedot 

Sivistysjohtaja Tiina Granqvist, p. 050 383 6574  

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan esityslistan linkki. 

Aihealueet