Hyppää sisältöön

Tenava-Tonttilan päiväkodissa korona-altistuneita karanteeniin

Tenava-Tonttilan päiväkodin lapsella on todettu koronatartunta. Lapsia ja henkilökuntaan kuuluvia siirtyy karanteeniin.

Karanteeniin siirtyy 20 lasta ja 6 henkilökuntaan kuuluvaa. Tenava-Tonttilan päiväkodissa varhaiskasvatuspaikkoja on yhteensä 102 ja henkilöstöä 23.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Päiväkodista on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin ja työntekijöihin, sekä viestitetty tilanteesta huoltajille ja koko henkilöstölle.

Kymmenen vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava lääkäri määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti päiväkodin tiloissa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

THL:n karanteeniohjeet

Lisätiedot

Lahden kaupunki
päiväkodin johtaja Marja-Leena Ihalainen, 050 398 5795
päivähoitojohtaja Mika Harju, 050 559 7901

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
tartuntatautilääkäri jukka.majuri@phhyky.fi
infektioylilääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi

Uutista päivitetty 7.12. klo 9.30: karanteenin siirtyy 20 lasta ja 6 henkilökuntaan kuuluvaa.