Hyppää sisältöön

Tervetuloa Lahden Vanhustenviikon tapahtumiin 2.–9.10.2022

Lahden Vanhustenviikolla 2. –9.10.2022 on tarjolla monipuolisia tapahtumia ja paljon myös maksutonta ohjelmaa lahtelaisille ikäihmisille lähes jokaisena päivänä. Vanhustenviikon teemana tänä vuonna on Yhdessä luontoon – joka iän oikeus.

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää valtakunnallista Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhustenviikko, jonka teemana tänä vuonna on Yhdessä luontoon – joka iän oikeus.

– Korona-aikana yksinäisyys on lisääntynyt myös ikäihmisten keskuudessa. Kokoontumisrajoitusten poistuttua haluamme kannustaa ikäihmisiä osallistumaan tapahtumiin tarjoamalla heille erilaisia kokemuksia ja osallistumismahdollisuuksia, kertoo Marja Mikola Lahden kaupungilta. Mikola toimii Lahden vanhusneuvoston asioiden valmistelijana.
– Esimerkkinä uudenlaisesta tapahtumasta voisin mainita pääkirjastolla tapahtuvan roolipelaamisen,

Vanhustenviikon juhlassa palkitaan Vuoden Vanhusteko 2022

Vuoden Vanhusteon valinta ja Vanhustenviikon pääjuhlan järjestelyt ovat perinteisesti kuuluneet kaupungin vanhusneuvoston vastuulle. Tänä vuonna juhlaa vietetään monipuolisen ohjelman merkeissä Sibeliustalon Puusepänsalissa torstaina 6.10. klo 12–15. Juhlaan mahtuu mukaan 180 ensiksi paikalle saapunutta.

Lisää ikäihmisten osallisuusmahdollisuuksia

Palvelutorilla järjestetään ti 4.10. klo 10–14 Ikärikkaiden pop-up-tapahtuma, jossa voi tutustua eri järjestöjen toimintaan ja nauttia Lavan monipuolisesta ohjelmasta. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua ikärikkaiden parissa työskenteleviin toimijoihin, muun muassa kaupungin omaan Vanhusneuvostoon.

Kestävää osallisuutta Lahdessa-hanke edistää myös ikäihmisten osallisuutta ja tuottaa lisää vuorovaikutusmahdollisuuksia, toteaa hankkeen projektipäällikkö Maikki Suhonen.

Poimintoja Vanhustenviikolta Pop-up -tapahtuman ja pääjuhlan lisäksi

  • Kaikissa kirjastoissa vanhustenviikon ohjelmaa, pääkirjastossa mm. roolipelaamista
  • Opastettu tutustumiskierros uuteen Lahden lukio Gaudiaan
  • Wellamo-opiston laajan taiteen perusopetuksen oppilaskonsertti Nastolan seurakuntasalissa
  • Kaupunginmuseo-opastuksiapääsylipun hinnalla
  • Äitee – Sisulla voittoon -elokuvan ilmaisnäytökset Kino Iiriksessä. Ilmaisia lippuja voi hakea tiistain Pop-upista Lahden Palvelutorilta ja torstain Vanhustenviikon pääjuhlasta Sibeliustalolla.
  • Senioritreffit Mukkulan Toimarilassa

Vanhustenviikon koko ohjelmaan voi tutustua kaupungin lahti.fi -verkkosivuilla Vanhusneuvosto ja vanhustenviikko 2.-9.10.22 – Lahti. Tulostettuja viikko-ohjelmia voi hakea Palvelutorin Lahti-pisteestä.

Lisätietoja

Lahden kaupunki
Marja Mikola, ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön koordinaattori, vanhusneuvoston asioiden valmistelija p. 044 482 6378, marja.mikola@lahti.fi

Maikki Suhonen, projektipäällikkö, Kestävää osallisuutta Lahdessa -hanke p. 044 482 6375, maikki.suhonen@lahti.fi

Vanhusneuvosto ja vanhustenviikko 2.-9.10.22 – Lahti

Linkki valtakunnalliselle sivulle: https://vtkl.fi/tapahtumat/vanhustenviikko