Hyppää sisältöön

Tervetuloa taiteen kävelykierrokselle! Matkakeskuksen seinämaalaus on valmistunut!

Lahden syntymäpäivänä 1.11.2021 klo 16.30 alkaa taiteen kävelykierros Rautatieasemalta. Kierros kiertää matkakeskuksen seinämaalaukset, Taideakselin ja Viiskulman teoksen. Tervetuloa mukaan!

Lahden matkakeskuksen seinämaalaus Terhi Ekebomin ja Kirsi-Maria Raunion Virtaavaliike – matkalla kohti uusia ajatuksia teos on valmistunut. Teos toteutettiin kahdessa osassaensin keväällä läntinen puoli ja loppukesästä itäinen puoli 

Taiteilijapari valittiin avoimen portfoliohaun kautta toteuttamaan laaja-alainen ja yhteistyötä vaatinut teos. Toteutuksessa oli mukana Inspis Lahti ry. Seinämaalaus kiertää portaikoissa ja käytävillä, joissa pitsiteema toimii yhtenäistäjänä, vaikkakin jokaiselle portaikolle on valittu oma väri suunnistamisen helpottamiseksi. Erilaiset kulkijat ja matkailuvälineet seikkailevat seinillä. Tulevaisuudessa myös muuta tunneleiden yleisilmettä parannetaan ja opastekylttejä lisätään.   

Projekti toteutettiin laaja-alaisena yhteistyönä Väyläviraston ja VR:n kanssa. 

Yhteistyökumppaneina ja tukijoina ovat toimineet Grano, Green Lahti Capital 2021, Stark Suomi Oy / Lahden Laune ja Mukkula, Sto Finexter Oy, Suomen Kuivajää Oy  

Viiskulman teos 

Kesällä valmistui myös Akseli Leinosen Kylän portti -teos Viiskulmaan.  Teos valittiin taidekilpailun kautta syksyllä 2020. Suurikokoiset teokset ovat Leinosen käsialaa. Teoksen toteuttajaksi valikoitui pitkänlinjan taidebetoninasiantuntija Betonipallas. Taiteilijan ja taiteilijayrittäjän yhteistyötä voimme ihailla teoksessa. Portin muoto ja sävy huokuvat ammattitaitoa. Kauempaakin katsottuna teoksen väri tulee liki. Tämä teos tulee olemaan pitkään lahtelaisten ilona ja ohjaa Päijänteenkadulla keväällä avautuvalle Malva-museolle.  

Tervetuloa! 

Yleisölle järjestetään kävelykierros Lahden syntymäpäivänä maanantaina 1.11.2021 klo 16.30–18.00. Kierrämme tuolloin matkakeskuksen seinämaalaukset, Taideakselin ja Viiskulman teoksen. Lähtö on Rautatieaseman pääovien luota.  Kierroksen vetää Lahden kaupungin taidekoordinaattori Anu Miettinen. 

Tulethan vain terveenä! 

Lisätietoja: