Hyppää sisältöön

Tiirismaan lukiossa korona-altistuneita etätyöskentelyyn ja karanteeniin

Opiskelijoita ja henkilöstöön kuuluvia on siirtynyt etätyöskentelyyn ja karanteeniin korona-altistumisen takia sunnuntaina 29.11.

Tiirismaan lukiossa on todettu koronatartunta yhdellä opiskelijalla. Altistuneita opiskelijoita ja henkilökuntaan kuuluvia on reilut 80.

Poikkeuksellinen opetus järjestetään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Lukion rehtori on lähettänyt Wilma-palvelun kautta viestin henkilöstölle sekä altistuneille ja heidän huoltajilleen.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Karanteeniajan etäopiskeluohjeita lähetetään opiskelijoille Wilma-palvelun kautta. Myös osa lukion tuntityöskentelystä tapahtuu etäyhteyksien kautta. Tiirismaan lukiossa opiskelijoita on 475 ja henkilöstöä 35.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulun tiloissa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Heikki Turunen, p. 044 716 1330
Tiirismaan lukion rehtori Leena Akola p. 050 5391680

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
infektioylilääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi