Hyppää sisältöön

Tiirismaan peruskoululaiset aloittavat uuden lukuvuoden Paavolan kampuksella

Lahden kaupungin peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi 2023–24 käynnistyy keskiviikkona 9.8.2023. Tiirismaan peruskoulu aloittaa lukuvuoden uusissa tiloissa Paavolan kampuksella. Koulumatkoille kannattaa varata aikaa. Aikuisia muistutetaan huomioimaan lapset liikenteessä ja malttia liikkumiseen. Lasten liikenneturvallisuus on meidän aikuisten vastuulla, muistuttaa Liikenneturva.
Liikenneturva: Koululaisen kolme toivetta aikuisille

Kaupungin 21 peruskoulun peruskoululaisia on liikenteessä 10 380, joista 1030 on ekaluokkalaisia. Kaupungin kahdessa lukiossa lukuvuoden aloittaa reilut 2300 lukiolaista.

Turvallinen koulumatka kuuluu kaikille

Autoliikenteen vähentämiseksi toivotaan lasten ja nuorten tulevan kouluun ensisijaisesti kävellen, pyörällä tai joukkoliikenteellä.

Uusi yhdistynyt Tiirismaan peruskoulu aloittaa lukuvuoden uusissa tiloissa Paavolan kampuksella.
– Koulun sisääntuloväylillä on henkilökuntaa opastamassa oppilaita oikeisiin paikkoihin. Saimaankadulla on LähiTapiola Vellamon henkilökuntaa yhdessä paikallisten liigaseurojen pelaajien kanssa ohjaamassa koululaisia ja opastamassa heitä turvalliseen kadunylitykseen, kertoo rehtori Jussi Virsunen.
– Oppilaiden turvallisen kouluun tulon varmistamiseksi tehdään koulun alkaessa yhteistyötä myös poliisin kanssa.

Keväällä huoltajille järjestettiin infotilaisuus koulumatkoista ja liikennejärjestelyistä Paavolan kampuksella. Ohjaavaa tietoa löytyy kootusti Tiirismaan peruskoulun verkkosivuilta.

– Kouluarjen sujuvoittamiseksi sisäänkäyntejä ja ulkoalueita on hajautettu vuosiluokittain. Luokka-astekohtaiset sisäänkäynnit, välituntipihat ja parkkialueet näkyvät kootusti infomateriaaleista koulun verkkosivuilla, Virsunen jatkaa.

– Ensimmäisenä koulupäivänä kaikki oppilaat kokoontuvat oman vuosiluokkansa mukaisille välituntialueille, missä luokanopettajat ja luokanohjaajat ottavat oman ryhmänsä vastaan. Tiirismaan peruskoululaisten koulupäivää on porrastettu luokka-asteittain ja ensimmäinen koulupäivä Tiirismaan kaikilla oppilailla on pituudeltaan neljä tuntia.

Tiirismaan peruskoulu on 0–9 -vuosiluokkien yhtenäiskoulu. Tänä lukuvuonna Tiirismaalla opiskelee 820 oppilasta, ja heidän kanssaan työskentelee 90 aikuista opetus- ja kasvatustehtävissä. Koulun uusi käyntiosoite on Kirkkokatu 16.

Paavolan kampuksella opiskelee kaikkiaan 2500 lasta ja nuorta. Paavolan kampuksella toimivat Humpulan päiväkoti, Lahden lukio Gaudia, Tiirismaan peruskoulu ja Wellamo-opisto sisältäen Taide- ja muotoilukoulu Taikan toiminnan. Kampusalueella toimii myös kaikkiaan kolme Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:n palvelukeittiötä.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
rehtori Jussi Virsunen, 044 483 1511

lahti.fi Tiirismaan koulun verkkosivut
lahti.fi Paavolan kampus

Liikenneturva.fi