Hyppää sisältöön

Tiirismaan peruskoulun oppilaita ja opettajia etätyöskentelyyn ja karanteeniin

Tiirismaan koulusta karanteeniin on asetettu yksi luokka ja yksittäisiä oppilaita eri luokilta sekä osa opetushenkilöstöä, yhteensä yli 40 henkilöä.

Lahtelaisessa Tiirismaan peruskoulussa siirrytään maanantaina 14.9. poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Etätyöskentelyyn ja karanteeniin siirrytään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä. Taustalla on Tiirismaan koulun yhden oppilaan varmistettu koronavirustartunta.

Tiirismaan koulusta karanteeniin on asetettu yksi luokka ja yksittäisiä oppilaita eri luokilta sekä osa opetushenkilöstöä. Hyvinvointiyhtymä on tavoittanut lähes kaikki altistuneet, joita on kaikkiaan yli 40.

Koulun muut luokat ja oppilaat jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

14 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä informoidaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Etätyöskentelyssä jatkavien oppilaiden huoltajille lähetetään sunnuntain aikana Wilma-viesti, jossa tarkennetaan karanteeniajan etäopiskeluohjeita.

Tiirismaan yläkoulussa oppilaita on 680 ja henkilökuntaa 75. Tiirismaan koulussa toimii 7-9- luokkien perusopetuksen lisäksi kaksikielinen suomi-englanti -opetus vuosiluokilla 0-9 ja ruotsinkielisen koulun yläkouluopetus sekä ateriapalvelujen ja laitoshuollon henkilöstöä.

Koulu toimii tällä hetkellä väliaikaistiloissa Ursan kentällä.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti Tiirismaan koululla ei aiheuta toimenpiteitä. Arvio altistumisesta tehdään infektioyksikön toimesta.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Huoltajia pyydetään yhdessä lasten kanssa tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
infektioylilääkäri Ville Lehtinen, ville.lehtinen@phhyky.fi

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Ajankohtaista tietoa ja ohjeita koronaviruksesta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19 
Lisätietoa karanteenista THL:n verkkosivuilla