Hyppää sisältöön

Toukokuun Lahden suunta -asukastilaisuuksissa esitellään suunnitelma, joka vie Lahtea entistä kestävämmäksi ja viihtyisämmäksi kaupungiksi

Toukokuun kahdessa asukastilaisuudessa esitellään pian valmistuvaa Lahden suunta -työn luonnosta. Mikä yleiskaavassa muuttuu? Mitä uusia teemoja on kestävän kaupunkiliikkumisen ohjelmassa tällä kierroksella? Nyt on aika vaikuttaa Lahden suunta 2021–2025-luonnokseen!
Kuva satamaraitin kävelijöistä ja pyöräilijöistä

Luonnoksessa on paljon uusia sisältöjä: Strategiset merkinnät palvelukeskittymistä sekä joukkoliikenteen- ja kaupunkipientalojen vyöhykkeistä ohjaavat Lahden kasvua ja kehitystä vielä kestävämmäksi ja vetovoimaisemmaksi kaupungiksi. Yleiskaavassa edistetään maamassojen kiertoa, vaalitaan tärkeitä luontoarvoja sekä pohjavettä uusilla merkinnöillä. Asumisen ja elinkeinoelämän aluevarauksiin on suunniteltu joitakin muutoksia. Uusilla toimenpiteillä taas esimerkiksi kehitetään viihtyisämpää kävelyn ja pyöräilyn ympäristöä ja edistetään sähköistä liikennettä.

Asukkaat ovat voineet osallistua luonnoksen valmisteluun viime vuoden teematilaisuussarjassa ja nyt on aika esitellä luonnosta kahdessa asukastilaisuudessa. Moni aihe kaipaa asukkaiden kommentteja ja aikaa on myös jutella valmistelijoiden kanssa mieltä askarruttavista kysymyksistä. Toivomme, että pääset paikan päälle!

Tilaisuudet järjestetään Nastolan Rakokivessä 9.5. ja Trion Palvelutorilla 11.5. Tilaisuuksiin on myös mahdollista osallistua etänä Teamsissa.

Merkitse tilaisuudet kalenteriisi:

Tiistai 9.5. 17.30–19.00 Tilaisuus järjestetään Rakokiven Kulttuuripuiston avajaisten yhteydessä Monitoimitalo Loistossa, Monitoimiluokka  Ku/luma 1111, Kulkuohje: Saapuminen Laturintieltä C-ovelle. Tila sijaitsee suoraan käytävän päässä vasemmalla puolella, viimeinen ovi.

Linkki etäosallistujille: http://bitly.ws/DuXk 

Torstai 11.5. 17.30–19.00 Trion Palvelutorin Lava-tilassa, Kulkuohje: Käynti Palvelutorin Lava-tilaan on Trion toisesta kerroksesta. Palvelutorin aulaan saapuessasi jatka suoraan tilan perälle ja löydät Lavan oikealta.

Linkki etäosallistujille: http://bitly.ws/DuXt 

 

Tilaisuuksien esitysmateriaali (pdf): https://www.lahti.fi/uploads/2023/05/e65d8074-20230509_lahden_suunta_asukasilta.pdf

 

11.5. järjestetyn tilaisuuden videotallenne

Ohita upotus

Mikä on Lahden suunta-työ?

Lahden kaupunki on kehittänyt tavan tehdä yleiskaavatyötä jatkuvasti neljän vuoden sykleissä valtuustokausittain. Yleiskaavan kanssa samaan prosessiin on yhdistetty kestävän kaupunkiliikkumisen ohjelma, ja tätä kokonaisuutta kutsutaan nimellä Lahden suunta.

Yleiskaava on kaupungin yleispiirteinen maankäytön ja liikenneverkon suunnitelma. Se osoittaa, missä eri toiminnot, kuten palvelut, elinkeinot ja asuminen kaupungissa sijaitsevat.

Kestävän kaupunkiliikkumisen ohjelma (SUMP) sisältää vision, tavoitteet ja toimenpidelistauksen sekä toteutussuunnitelman kestävän liikkumisen edistämiselle. Suunnittelussa ovat mukana kaikki kulkumuodot.

Lahden suunta -työ