Hyppää sisältöön

Tule juhlimaan teatteria! 

Lahdessa on ollut teatteritoimintaa 100 vuotta! Juhlimme jakamalla 600 ilmaislippua Something rotten! Jotain mätää! -musikaaliin.
Musikaali Something rotten! Jotain mätää! Lahden kaupunginteatterissa

Kaupunginjohtaja kutsuu lahtelaiset teatteriin juhlistamaan ammattimaisen teatteritoiminnan satavuotista historiaa Lahdessa sekä teatterirakennuksen 40-vuotisjuhlaa. Jaossa on 600 ilmaislippua suurella Juhani-näyttämöllä esitettävään, järjettömän hauskaan Something rotten! Jotain mätää! -musikaaliin. Esitys on 16. helmikuuta klo 19.  

–  Haluamme tarjota lahtelaisille iloa ja yhteisen elämyksen, sekä juhlia ajankohtaisia Lahden kaupunginteatterin merkkipaaluja yhdessä teatterin kanssa, toteaa Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Lippujen jako alkaa markkinakeskiviikkona 1. helmikuuta 

Lippuja jaetaan klo 11 ja 13 kauppahallin kulmalla kauppatorilla ja klo 17 Trion Lahti-Pisteellä. 

Jaossa on kaksi lippua henkilöä kohden. Päivän aikana lippuja jaetaan kolmena eri ajankohtana, jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus päästä noutamaan omansa.  

Ilmaislipun arvo on 50 euroa. 

Teatterilla juhlavuosi 

2023 Lahdessa juhlitaan satavuotiasta teatteritoimintaa ja teatterirakennuksen 40-vuotisjuhlaa. Arkkitehti Pekka Salmisen suunnittelema kaupunginteatteri on yksi Lahden nykyarkkitehtuurin maamerkeistä.  Vuosittain teatteri tarjoaa elämyksiä noin 80 000 katsojalle. 

– Lahden kaupunginteatteri on valtakunnallisesti merkittävä teatteri. Vuosittain tuotetaan 7–10 ensi-iltaa, joista osa on yhteistuotantoja. Vakinaisia näyttelijöitä on 20, joiden lisäksi teatterissa työskentelee vuosittain useita vierailevia näyttelijöitä. Sadan vuoden aikana teatteri on työllistänyt lukemattoman määrän näyttelijöitä eri pituisin sopimuksin, osa heistä on tehnyt koko uransa Lahdessa, teatterinjohtaja Ilkka Laasonen kertoo.

Laasosen mukaan lahtelaiset arvostavat omaa teatteriaan syvästi. 

– Esityksissä käydään ahkerasti – olemme lahtelaisten oma teatteri.

Juhlan kunniaksi Lahden kaupunginteatteri tarjoaa vieraille väliajalla pullakahvit.  

– Teatteri on lahtelaisille tärkeä. Juhlanäytös on mukava tapa tuoda lahtelaiset yhteen. Se antaa tilaisuuden keskustella kaupunkilaisten kanssa, esitellä lahtelaisille kaupungin uutta visuaalista ilmettä ja kertoa positiivisesta kehityksestä, mitä Lahdessa tapahtuu, sanoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Luvassa musikaalinen runsaudensarvi 

Musikaali Something Rotten! kertoo Perän veljeksistä Retusta ja Ruunesta, jotka renessanssiajan Lontoossa yrittävät kuumeisesti keksiä vetonaulaa teatterinsa ohjelmistoon. Jotain hienoa olisi keksittävä, sillä muuten Retu Perän johtama teatteri jää armotta draaman kultasormi William Shakespearen varjoon. Lopulta ennustaja sen kertoo: seuraava vetonaula on musikaali! 

Tämä eri aikakausia iloisesti sekoittava esitys on todellinen musikaalin runsaudensarvi: katsoja saa haukkoa henkeään niin upeiden pukujen, näyttävien tanssi- ja lauluesitysten kuin huikeiden lavasteidenkin vuoksi. Välillä saa myös nauraa ja kunnolla! 

Jos et syystä tai toisesta pääsekään mukaan nauttimaan teatteri-illasta, annathan liput eteenpäin jollekin toiselle teatterin ystävälle. Voit myös palauttaa liput Trion Lahti-Pisteelle. Kiitos! 

Musikaalista Lahden kaupunginteatterin sivuilla

Aihealueet