Hyppää sisältöön

Tunti toukokuussa -haaste kannustaa lahtelaisia siistimään lähiympäristöään ja liikkumaan luonnossa

Lahden kaupunki käynnistää ’Tunti toukokuussa’ -haastekampanjan, jonka tarkoituksena on saada lahtelaiset huomioimaan ympäristönsä siisteys keräämällä roskia. Osallistuminen on helppoa lenkkeilyn ja arkiliikunnan yhteydessä.

Tunti toukokuussa -kampanjalla haastetaan niin asukkaita, kuin yrityksiä, työpaikkoja ja yhteisöjä käyttämään yksi tunti toukokuusta roskien ja jätteiden keräämiseen pois luonnosta.  

Siivoushaasteeseen voi osallistua kuka vain yksityishenkilönä tai isommalla porukalla. Asukkaat ja yhdistykset voivat osallistua haasteeseen siivoamalla yhteisiä alueita. Myös Lahden koululaiset osallistuvat perinteisellä siivoustalkoopäivällään haasteeseen.
Kampanja on käynnissä toukokuun ajan. Somessa voi jakaa kuvia ja innostaa muita tunnisteella #TuntiToukokuussa. 

Haasteen aikana kerätyt roskat voi viedä yleiseen jäteastiaan tai omaan jäteastiaan. Talkoot voi sopia etukäteen, jos roskamäärän odotetaan olevan suuri. Lahden kaupunki tukee yhteisöjen ennalta sovittuja talkoita lainaamalla välineitä ja kuljettamalla roskat pois. 

Roskapihtejä voi lainata myös Lahti-PisteeltäTriosta etukäteen sopimalla sekä asukasyhdistysten ylläpitämistä roskapihtilainaamoista oman roskalenkin ajaksi. Yhdistysten roskapihtilainaamoja löytyy Ankkurinrannasta, Mukkulan Kartanonpuiston rannasta sekä Anttilanmäeltä.

Ohjeet talkoiden järjestämiseen

Lisätietoja yleisten alueiden talkoista

Lisätietoja koulujen siivoustalkoista