Hyppää sisältöön

Työkanava Oy:n lakkauttamisella ei ole suuria vaikutuksia Lahteen

Petteri Orpon hallitus on osana kehysriihessä 15.–16.4.2024 linjattuja säästötoimiaan päättänyt, että valtion rahoitus Työkanava Oy:lle poistetaan ja yhtiön toiminta lakkautetaan.
Juha-Pekka Huotari / Lahden kaupunki

Valtion kokonaan omistaman erityistehtäväyhtiön tarkoituksena oli työllistää kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia osatyökykyisiä henkilöitä. Lahden kaupungin työllisyyspalvelut eivät enää ohjaa asiakkaita Työkanavaan.

Työkanava Oy:n lakkauttamisella ei ole suuria vaikutuksia Lahteen, sillä työkanavan oli tarkoitus laajentua vaiheittain. Lahdessa oli käynnissä Työkanavan kriteerien täyttävien asiakkaiden ohjaus, eli Työkanava Oy:n kautta ei vielä ennätetty työllistää lahtelaisia.

Työkanavaan vireillä olleet asiakasprosessit jatkuvat normaalisti Lahden työllisyyspalvelujen kanssa, eikä asiakkailta vaadita erityisiä toimenpiteitä. Omavalmentajat tiedottavat asiakkaitaan tarkemmin.

Lahden työllisyyspalvelut jatkavat vaikeimmassa asemassa olevien työnhakijoiden työllistymisen tukemista mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi palkkatuella.

Lisätiedot