Hyppää sisältöön

Ukrainasta Lahteen saapuneet pääsevät maksutta kaupungin kulttuuritarjonnan ääreen, uimahalliin ja kuntosalille

Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dalia Stasevskan sukujuuret ovat Ukrainassa. Kaupungin puolesta hän toivottaa tervehdysvideolla Ukrainasta Lahteen saapuneet lämpimästi tervetulleeksi kuuntelemaan orkesterimme säveliä, katsomaan kaupunginteatterin näytelmiä ja tutustumaan kaupunginmuseon näyttelyihin.

Ukrainan passilla pääsee 31.5.2022 asti maksutta kokemaan kulttuurielämyksiä ja myös uimahalleihin uimaan. Kirjaston palvelut ovat kaikille maksuttomia.

Linkki Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dalia Stasevskan tervehdysvideoon.

Kaupunki haluaa taustoittaa ja esitellä kaupungin kulttuuri- ja liikuntatarjontaa sekä toivottaa Ukrainasta Lahteen saapuneet tervetulleeksi.

Monipuolisia liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia ympäri vuoden

Lahti tunnetaan kansainvälisenä liikunta- ja urheilukaupunkina. Vuosittain järjestetään mm. kansainväliset Salpausselän kisat. Kaupunkimme tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia liikunnan ja ulkoilun parissa: ladut, lenkkipolut, ulkoliikuntapaikat, ulkokuntolaitteet, luonto, retkeilyverkosto ja laavut, frisbeegolf, pumptrack-rata sekä uimarannat. Lahdessa toimii lähes 100 urheiluseuraa, jotka myös tarjoavat erilaisia harrastusmahdollisuuksia.

Uimahallit ja kuntosalit
Ukrainan passilla pääset maksutta harrastamaan vesiliikuntaa Kivimaan, Lahden, Saksalan ja Nastolan uimahalleissa sekä uimahallien kuntosaleille ja maauimalaan.
www.lahti.fi/en

Puistot ja viheralueet
Kaupungissa on 159 yleistä leikkialuetta, lähimmälle on matkaa yleensä alle 500 metriä. Launeen Perhepuistossa riittää tekemistä kaikkina vuodenaikoina koko perheelle: liukumäkiä, kiipeilytelineitä, liikennepuisto, motoriikkarata. Perhepuisto on osa monipuolista keskuspuistoaluetta, jossa sijaitsevat muun muassa arboretum, minigolfrata, parkourpuisto, skeittiparkki ja Yli- Marolan 4H-kotieläinpiha.

Lahti on houkutteleva kulttuuri- ja tapahtumakaupunki

Lahden kaupunginteatteri – elämyksiä kaikenikäisille

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa monipuolista, taiteellisesti korkeatasoista ohjelmistoa lastenteatterista aina suuriin musikaaleihin.

Ukrainan passilla pääset maksutta Waitress-musikaalin esityksiin 14.5. saakka.
Ikäsuositus 12 v. alkaen
Liput varattavissa kaupunginteatterin lippumyymälästä, Kirkkokatu 14
Lippumyymälä avoinna esityskaudella ti-pe klo 11-17
lahdenkaupunginteatteri.fi

Sinfonia Lahti – tunteita kaikissa sävellajeissa

Sinfonia Lahti, Lahden kaupunginorkesteri tarjoaa konserteissaan ainutlaatuisia elämyksiä huippuakustiikastaan tunnetussa Sibeliustalossa. Musiikki on meille kaikille yhteinen kieli.

Ukrainan passilla pääset maksutta Sinfonia Lahden kevätkauden konsertteihin Sibeliustalossa 19.5.2022 asti. Konsertit ovat myös katsottavissa kaikille maksutta verkkosivuillamme SL ClassicLive –kanavalla sekä SL ClassicLive –mobiilisovelluksella.  

Liput varattavissa konserttien iltakassalta, Sibeliustalo, Ankkurikatu 7

Avoinna konsertti-iltoina tuntia ennen konserttia ohjelman alkuun asti.
Tutustu orkesteriin ja konserttiohjelmistoon: sinfonialahti.fi    

Lahden kaupunginmuseo

Hiihtomuseo Salpausselän hyppyrimäkien vieressä kertoo suomalaisen talviurheilun historiasta.
Radio- ja tv-museo Mastola radiomastojen juurella esittelee kotimaisen radio- ja tv-alan historiaa.
Malva, uusi Lahden visuaalisten taiteiden museo avautuu yleisölle huhtikuun lopussa 2022. Malvan taide-, muotoilu- ja julistesisällöt tarjoavat elämyksiä ja tekemistä niin kulttuurin suurkuluttajille, lapsiperheille kuin ensikertalaisillekin. Malva toimii vanhaan Mallasjuoman kiin­teistössä, Malski-keskuksessa Lahden keskustassa.

Ukrainan passilla pääset maksutta kaupunginmuseon näyttelyihin.
Katso museoiden näyttelyt, osoitteet ja aukioloajat: lahdenmuseot.fi 

Lahden Lasten (Talvi)karnevaalit 21.5.–3.6.2022

Koronarajoitukset siirsivät tämän vuoden 2022 (Talvi)karnevaalit pitkälle kevääseen. (Talvi)karnevaaleja vietetään 21.5.–3.6.2022 teemalla Lumikukka ja Naavaparta! Ohjelmassa muun muassa konsertteja, nukketeatteria, näyttelyjä, ulkoilmatapahtumia.

Lahden Lasten (Talvi)karnevaalit on yksi Suomen perinteikkäimmistä ja suurimmista lastenfestivaaleista, jossa lapset ovat yleisönä, osallistujina ja esiintyjinä.

Ukrainan passilla pääset maksutta kaikkiin karnevaaliesityksiin. Katso ohjelma osoitteessa www.talvikarnevaalit.fi

Lahden Nuorisoteatterin 60-vuotisjuhlanäytös

Lahden Nuorisoteatteri täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja on vanhin nuorisoteatteri Suomessa. Juhlanäytöksenä esitetään näytelmä Eros ja Psykhe, esitykset toukokuussa 2022.

Ukrainan passilla pääset maksutta nuorisoteatterinäytökseen.
Lippuvaraukset: liput.lahti@gmail.com ja p. 044 716 1601 (klo 9–15)

Koululaisten kulttuuriohjelma

Lahden kaupungin peruskoululaiset tutustuvat kaupungin kulttuurikohteisiin – muun muassa teatteriesityksiin, konsertteihin, museonäyttelyihin ja kirjastopalveluihin – yhteisen kulttuuriohjelman mukaisesti. Peruskoululaiset perehtyvät jokaisella vuosiluokalla yhteen tai useampaan kaupungin kulttuurikohteeseen koulupäivän aikana ja opettajan johdolla.

Lastenkulttuurikeskus Efekti

järjestää kulttuuritarjontaa alueen päiväkoteihin ja kouluihin. Kulttuuritoiminta tukee päiväkotien ja koulujen taide- ja kulttuurikasvatusta. phlastenkulttuuri.fi

Tehdään yhdessä

Lahti on kaupunki, jota asukkaat kehittävät yhdessä ja josta syntyy jatkuvasti persoonallista uutta. Aitous, rohkeus, kekseliäisyys ja vastakohtaisuus tekee Lahdesta Lahden.

Wellamo-opisto

Harrasta, opiskele, kehity ja opi uutta kaikenikäisten kansalaisopistossa! Liikuntaa, tanssia, kieliä, käsitöitä, kuvataidetta, musiikkia, teatteri- ja sanataidetta, mediakasvatusta, taiteen perusopetusta, digitaitoja, luentoja ja tapahtumia.
www.wellamo-opisto.fi/in-english/

HarrasteLahti.fi

Tietoa lasten, nuorten ja perheiden harrastusmahdollisuuksista ja vapaa-ajantoiminnoista Lahdessa.
harrastelahti.fi

Kirjastot ovat avoimia tiloja kaikille

Kirjasto on turvallinen paikka tehdä töitä, opiskella, tavata tuttuja, viihtyä tai osallistua kirjaston tarjoamiin palveluihin. Kirjaston palvelut ovat maksuttomia.  

Kirjastoissa järjestetään erilaisia tapahtumia, ryhmätoimintaa ja opastuksia kaikenikäisille.  Maahanmuuttajille on tarjolla esimerkiksi ryhmäopastuksia, selkokielisiä kirjastonkäytön oppaita ja opasvideoita sekä aineistoa eri kielillä. Kysy lisätietoja ja opastusta henkilökunnaltamme.

Saat kirjastokortin Suomessa oleskelusi ajaksi. Kirjastokortilla voit lainata kirjaston aineistoja, varata asiakaskäyttöön tarkoitettuja tietokoneita ja kirjaston tiloja. Kirjastoista löytyy monenlaisia aineistoja lapsille, nuorille ja aikuisille. Meillä on laajat kokoelmat myös e-aineistoa.

Lahdessa on pääkirjasto, kuusi lähikirjastoa, kaksi kirjastopistettä ja kaksi kirjastoautoa. Kuudessa lähikirjastossa on omatoimiaika joka päivä klo 6.00–22.00 eli pääset kirjastoon muulloinkin kuin palveluaikoina. Kysy opastusta omatoimikirjaston käyttöön lähikirjastostasi.

Tietoa kirjaston palveluista ja aukioloajoista: lastu.finna.fi

Nuorisopalvelut tarjoavat tekemistä, vapaa-ajantoimintaa, tukea ja neuvoja

Tarjolla on vapaa-ajan toimintaa 4.–9.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Esimerkiksi nuorisotiloissa tai harrastekerhoissa voit harrastaa muun muassa musiikkia, liikuntaa, kädentaitoja ja pelaamista. Koulujen loma-aikana on tarjolla monipuolista tekemistä. lahti.fi/nuorisopalvelut

Linkit

Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dalia Stasevskan tervehdysvideoon.
ukrainan kielen käännökseen: Шановні Пані та Панове з України, з теплим привітанням!

https://alipi.fi/uk/lakhti_kulturne