Hyppää sisältöön

Unelmieni keskusta on yllättävä ja jännittävä paikka

Tanssinopettaja, kaupunkiaktiivi ja tapahtumajärjestäjä Jani Lempiäinen kannustaa erityisesti nuoria omaehtoiseen toimintaan keskustassa.

– Tärkeimmät nuoruusmuistoni liittyvät Lahden keskustaan. Toivon, että myös tulevaisuudessa nuoret lahtelaiset kokevat keskustan omakseen, kuten itse aikanaan koin.

Tulevaisuuden keskustaan Lempiäinen toivoo matalan kynnyksen paikkoja, joissa kaupunkilaiset voivat kokeilla harrastuksia, nähdä uusia asioita tai vaikka lausua spontaanisti omia runojaan.

– Joku nurkka voi pienellä vaivalla muuttua esimerkiksi breakdance-paikaksi, joka inspiroi kokeilemaan uutta lajia. Jos meillä olisi jossain esimerkiksi pieni katos, niin siinä voisi esimerkiksi kokeilla paritansseja. Se olisi kivaa. Unelmieni keskusta on yllättävä ja jännittävä paikka, johon ihmiset tulevat kokemaan, näkemään ja tekemään asioita yhdessä, Lempiäinen sanoo.

Teksti: Leena Salokoski

Kuvat: Susanna Kekkonen

Osallistu keskustavisio 2040 -työhön

Lahdessa tehdään juuri nyt vuoteen 2040 tähtäävää keskustavisiota. Olet lämpimästi tervetullut jakamaan ajatuksesi ja rohkeat ideasi kanssamme. Osallistu verkossa tai tule mukaan kaupungintalolla 21.11. järjestettäville Tulevaisuusfestareille. Keskustavisio valmistuu alkuvuonna 2024.

Verkkokysely ja lisätietoa Tulevaisuusfestareista

Aihealueet