Hyppää sisältöön

Uudelle puukerrostalolle rakennuslupa

Rakennus- ja ympäristölupalautakunta myönsi rakennusluvan puurakenteiselle kerrostalolle, johon tulee opiskelija-asuntoja.

Lahden Asunnot rakennuttaa harjakattoisen puutalon osoitteeseen Svinhufvudinkatu 11. Asuntoja taloon tulee yhteensä 55 ja niiden keskikoko on 31 neliömetriä.

Rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkopaneeleja, joiden tuottamaa sähköä hyödynnetään muun muassa rakennuksen viilentämisessä.

Lahden Asunnot Oy on Lahden Talot konserniin kuuluva tytäryhtiö. Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahti etsii ratkaisuja, joilla rakennusten hiilijalanjälkeä voidaan pienentää niin uusissa kuin vanhoissakin taloissa. Puurakentaminen hillitsee ilmastonmuutosta. Puu on hiilinielu, joka pudottaa rakennuksen elinkaaren aikaisia hiilidioksidipäästöjä.

Lautakunta myönsi rakennusluvan myös Rautatienkatu 2:n kiinteistölle. Paikalle rakennetaan toimistorakennus Business Park Aisti. Rakennukseen kaavaillaan toimistotilojen lisäksi muun muassa ravintola, neuvottelutilat, liiketiloja ja kuntosali.

Pippo-Kujalan rakentuminen alkaa

Kujalassa sijaitsevalle kiinteistölle myönnettiin ympäristölupa kallion louhinnalle ja kalliosta irrotettavan kiviaineksen murskaamiselle. Lupa käynnistää alueen rakentumisen elinkeinoelämän käyttöön.

Alueen tulevien toimijoiden tavoite on aloittaa tasattavalla alueella suuren logistiikkarakennuksen rakentaminen vuoden 2022 aikana. Lähiympäristöön aiheutuvat vaikutukset, kuten melun, pölyn ja liikenteen haitat arvioidaan vähäisiksi.

Rakennus- ja ympäristölupalautakunta päätti kaikki asiat esityslistan mukaisesti kokouksessaan 5.10.2021.

Lisätiedot:

Rakennus- ja ympäristövalvonnan johtaja Mika Kemppainen
p. 044 482 6080

Rakennuslupapäällikkö Markku Sivonen
p. 050 383 6486