Hyppää sisältöön

Hyvää uutta vuotta 2021!

Lahti juhlistaa uutta vuotta poikkeuksellisesti Flowers of life -taiteilijaryhmän valotaideteoksin.
Kirkkopuistossa Flowers of Life -valotaideteoksia

Koronavirustilanteen takia kaupungin uuttavuotta juhlitaan tänä vuonna uusin Flowers of life -taiteilijaryhmän valotaideteoksin. Lahden kaupunki ei järjestä tänä vuonna perinteistä uudenvuoden aattoillan tilaisuutta kaupungintalon puistossa. Myös siihen liittyvä ilotulitus on peruttu koronavirusepidemian vuoksi.

Uusia valotaideteoksia Kirkkopuistoon valaisemaan vuodenvaihdetta

Väinö Hovilan puistotie Kirkkopuistossa sai tiistaina 15.12. uusia valotaideteoksia. Juhlavalaistus jatkuu koko loppuvuoden aina 4.1.2021 asti.

Taide-, juliste- ja muotoilumuseon projektijohtaja Marita Kajander on tyytyväinen valotaideteosten saamaan huomioon.

– Tämähän on upea asia ja hienoa, että voimme lisätä taideteosten määrää puistoalueelle. Alun perin meillä piti olla taidemuseon juhlien kunniaksi myös muutakin ohjelmaa, mutta koronasta johtuen jouduimme valokulkueen ja tulitaide-esitykset perumaan. Juhlavalaistus oli yksi osa sitä koko tapahtumien kokonaisuutta.

Teoksia ja juhlavaloja katsomaan saapuvien suositellaan noudattavan turvavälejä ja käyttävän suositusten mukaisesti kasvomaskeja.

Ympäristöpääkaupungin avajaiset on kaikkien lahtelaisten juhla

Lahden ympäristöpääkaupunkivuosi avataan 15.-24.1.2021 juhlallisesti ja koronaturvallisesti. Kymmenen päivää kestävässä Elämysten puistossa pääsee kulkemaan valo- ja ääniteoksen keskellä Pikku-Vesijärven ympäristössä. Myös kaupungin muita maamerkkejä valaistaan. Samaan aikaan kaupungin ravintoloissa on käynnissä ympäristöystävällisiä annoksia esiin tuova ruokakampanja. Lue lisää avajaisista osoitteessa greenlahti.fi/avajaiset.

Lisätiedot

Matti Karhos, kulttuuriasiainpäällikkö, 050 387 8792
Marita Kajander, projektijohtaja, Taide-, juliste- ja muotoilumuseo LAD, 044 482 6412

 

Kuvaaja Rami Lehto

18.12.2020 klo 9:33 uutista päivitetty uuden vuoden juhlallisuuksien osalta