Hyppää sisältöön

Uusi palvelu nuorten työkyvyn tukemiseen ja työllistymiseen – hae mukaan kehitystiimiin!

Lahden kaupunki käynnistää uuden palvelun, joka tukee vaikeasti työllistyvien syrjäytymisvaarassa olevien lahtelaisten nuorten työllistymistä avoimille työmarkkinoille.

Lahdessa on käynnistymässä kunnallinen hanke nimeltä KUNTO – Uusilla kunnallisilla toimilla työkuntoon ja työelämään. Hanke pureutuu lahtelaisten nuorten työkyvyn ja työllistymisen haasteisiin aktiivisella, kokeilevalla ja ennakoivalla otteella.

KUNTO-hankkeen tavoitteena on rakentaa ja käynnistää Lahteen uudenlainen pysyvä palvelu, jolla tuetaan vaikeasti työllistyviä ja syrjäytymisvaarassa olevia lahtelaisia nuoria sekä autetaan nuoria työllistymään seudun avoimille työmarkkinoille.

Palvelumalli syntyy ideoinnin ja uutta luovan kehitystyön kautta. Hankkeeseen palkataan kaksi kolmen hengen tiimiä – työkykykoordinaattorit ja yrityskoordinaattorit. Työkykykoordinaattoreiden tehtävänä on tarttua nuorten työkyvyn haasteisiin, ja yrityskoordinaattoreiden tehtävänä on avata yrityskentällä nuorille sujuvia polkuja työmarkkinoille.

– Palvelumalli rakennetaan koordinaattoreiden työn, tiiviin yhteistyön ja niiden myötä kertyvän kokemuksen kautta. Hanketta leimaa uudenlainen ajattelu, kehityshenkisyys ja vahva kokeilukulttuuri, sanoo KUNTO-hankkeen projektipäällikkö Anniina Torppavirta.

– Koordinaattoreilla on iso kehittämisvastuu hankkeessa. He etsivät lähestymiskulmia ja kehittävät tapoja tarttua nuorten työkyvyn ja työllistymisen haasteisiin, painottaa projektikoordinaattori Marjoriina Sivula.

Nuorista saadaan koppi ennakoivalla toiminnalla

KUNTO-hankkeessa kehitettävä palvelu kohdennetaan ensisijaisesti työllisyyden kuntakokeilun alle 30-vuotiaille asiakkaille Lahdessa. He ohjautuvat palveluun omavalmentajansa kautta. Asiakkaita voidaan ohjata palveluun myös muita reittejä pitkin kuten Ohjaamo Lahdesta.

Hankkeen tavoitteena on saada asiakaskohtaamiset käynnistymään tämän vuoden aikana. Hankkeessa järjestetään myös tapahtumia sekä info- ja rekrytointitilaisuuksia.

Ote on ennakoiva, jotta vaikeassa työmarkkina-asemassa ja syrjäytymisvaarassa olevista nuorista saadaan koppi varhaisessa vaiheessa. Koordinaattorit tarttuvat nuorten työkyvyn ja työllistymisen haasteisiin ”nopean toiminnan joukon” periaatteella: he tarjoavat palvelua työkyvyn kohentamiseen ja polkuja työelämään ketterästi ja matalalla kynnyksellä.

Työkykykoordinaattorit solmivat aktiivisesti yhteyksiä nuorten terveyttä ja hyvinvointia edistäviin toimijoihin. Yrityskoordinaattorit rakentavat yritysyhteistyötä sekä etsivät keinoja nuorten työllistymiseen ja vastauksia yritysten työvoimatarpeeseen. Läheisiin yhteistyökumppaneihin kuuluu muun muassa Ohjaamo Lahti. Hanke toimii tiiviissä yhteistyössä Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun kanssa.

KUNTO – Uusilla kunnallisilla toimilla työkuntoon ja työelämään – on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama hanke, joka jatkuu 31.5.2023 asti.

Työkyky- ja yrityskoordinaattoreiden työpaikat nyt haussa

KUNTO-hankkeeseen rekrytoitavien työkykykoordinaattoreiden pätevyysvaatimus on terveydenhoitaja- tai sairaanhoitajatutkinto. Hankkeeseen rekrytoitavilla yrityskoordinaattoreilla tulee olla vahvaa osaamista Lahden seudun vaativasta yrityskentästä.

Koordinaattoreiden työpaikat ovat nyt haettavana. Löydät työpaikkailmoitukset Lahden kaupungin avoimista työpaikoista Kuntarekryn sivuilta. Työpaikkoja haetaan Kuntarekryn kautta.

Lisätiedot