Hyppää sisältöön

Vähähiilisiä ratkaisuja Lahden Tiedepuistoon

Lahden kaupungin Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus haastaa korkeakouluopiskelijat ideoimaan Lahden Tiedepuiston kiinteistön ja toimitilojen muuttamista vähähiilisiksi.

Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus on yhdessä Lahden Tiedepuiston kiinteistöyhtiön kanssa ideoinut haastekilpailun korkeakouluopiskelijoille. Kilpailun toteuttaa Lahden Yliopistokampus.

–Opiskelijat saavat kilpailussa arvokasta kokemusta aidon hiilineutraaliushaasteen ratkomisesta, sanoo Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskuksen johtaja Juhani Pirinen.

Tavoitteena on löytää kiinteistöyhtiölle energiaa säästäviä ja hiilineutraalisuutta edistäviä ratkaisuja ja mahdollisia uusia innovatiivisia avauksia.

–Hiilineutraalimpi Tiedepuisto on houkutin uusille vuokralaisille ja istuu linjakkaasti koko Niemen alueen kehittämiseen, sanoo asiantuntija Kaisa Vuorivirta Lahden Yliopistokampukselta.

Korkeakouluopiskelijoista muodostetaan kilpailussa monialaisia tiimejä, jotka saavat haasteen ratkomiseen sparrausta ja asiantuntijaluentoja. Tiedepuisto saa käyttöönsä opiskelijoiden ideat ja toteutusehdotukset, ja parhaat ehdotukset palkitaan.

Tammikuussa 2022 käynnistyvä kilpailu järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Kuuntele Tiedepuiston podcast-jakso Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskuksesta!

Tiedepuiston podcast