Hyppää sisältöön

Vaikuta, mitkä julisteet elävöittävät jatkossa toria

Lahden Kauppatorille tulee julistetaidetta! Lahtelaiset voivat äänestää, mitkä julisteet torille toteutetaan.
Ilmakuva Lahden torista. Taustalla näkyy Vesijärvi.

Äänestys on käynnissä verkossa maanantaihin 5.4.2021 saakka. Vastaamiseen saa tarvittaessa apua Palvelutorilla Lahti-Pisteen työntekijöiltä (kauppakeskus Trio, Aleksanterinkatu 18, 2. kerros).

Valittavana on 18 teosta. Torille toteutetaan niistä kahdeksan eniten ääniä saanutta. Julisteet ovat Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan julistekokoelmasta. Julisteiden teknisestä toteutuksesta vastaa kaupunkiympäristön palvelualue.

Äänestä julisteista

Julisteet näkyvät Vapaudenkadulle

Julisteet kiinnitetään torin pohjoisreunan torirakennuksiin niin, että ne näkyvät Vapaudenkadun puolelle.  Julisteet toteutetaan alumiinilevylle ja ne kiinnitetään vahvasti seinään. Myöhemmin samoille julistepaikoille voidaan vaihtaa uudet sisällöt keskustassa kulkevia piristämään.

Tori-isäntä ja keskustan kunnossapitourakoitsija seuraavat säännöllisesti julisteiden kuntoa.

Elävöittämistoive tuli asukkailta ja yrittäjiltä

Asukkaat ja yrittäjät ovat esittäneet toiveen, että torin viihtyisyyttä parannettaisiin. Osallistuvassa budjetoinnissa lahtelaiset äänestivät jatkoon asukasidean Kauppatorin elävöittämisestä. Idean toteutukseen varattiin 6000 euroa.

Tuloksena on jo toteutettu asukkaiden ideoima digitaalinen kello- ja lämpötilanäyttö torirakennuksen katolle. Julisteet ja toriparkin sisäänkäyntien luokse tuotavat kasvit ovat myös osa osbu-asukasidean toteutusta.

Kysy lisää