Hyppää sisältöön

Verkkosivuilla kootusti tietoa palveluista päihteidenkäytön, pelaamisen ja muiden riippuvuuksien vähentämiseen tai lopettamiseen

Tavoitteena on, että tieto löytyy helposti ja saavuttaa apua tarvitsevat ja heidän läheisiään.

Kaupungin verkkosivulta löytyy nyt kootusti tietoa, mistä Lahdessa saa apua ja tukea päihteidenkäytön, pelaamisen ja muiden riippuvuuksien vähentämiseen tai lopettamiseen. Sivulta löytyvät linkit myös päihteidenkäytön ja pelaamisen testeihin sekä itsehoitomateriaaleihin.

– Päihteiden käyttö voi aiheuttaa terveydellisiä riskejä ja riippuvuutta. Niiden käytön vähentämisellä tai kokonaan lopettamisella on myönteisiä vaikutuksia terveyteen ja koko elämään, toteaa kaupungin ehkäisevän mielenterveys -ja päihdetyön koordinaattori Marja Mikola.

Päihteillä tarkoitetaan päihtymistarkoitukseen käytettyjä, psyykkisiin toimintoihin vaikuttavia aineita, kuten alkoholia, huumeita, tupakkaa ja muita nikotiinituotteita. Lääkkeet ovat päihteitä silloin, kun niitä väärinkäytetään lääkinnällisen tarkoituksen sijaan päihtymistarkoituksessa.

Netin käyttäminen ja rahapelaaminen karkaavat joskus hallinnasta ja ne alkavat tuottaa haittoja ja ongelmia.

Mikola kertoo, että Lahdessa eri toimijat tekevät moniammatillista ja tiivistä yhteistyötä sekä kehittämistyötä päihdehaittojen ehkäisemiseksi.
– Myös tämä kaupungin verkkosivun sisältö on laajan yhteistyön tulosta. Tavoitteena on, että tieto löytyy helposti ja saavuttaa apua tarvitsevat ja heidän läheisiään.

Palvelukoonti löytyy kaupungin verkkosivuilta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sivuilta, otsikolla Päihteet ja muut riippuvuudet – Lahti.

Lisätietoja

Lahden kaupunki
Marja Mikola, ehkäisevän mielenterveys -ja päihdetyön koordinaattori
p. 044 4826378
marja.mikola@lahti.fi