Hyppää sisältöön

Viiskulman taidekilpailu on päättynyt – kiitos osallistujille!

Viiskulman taidekilpailu oli valtakunnallisesti ja kansainvälisesti avoin haku. Valitulla teoksella halutaan liittää tuleva taidemuseo taiteen keinoin kaupungin ydinkeskustaan ja ohjata kulkija kohti Päijänteenkadun varrelle valmistuvaa museota.

Avoimet taidekilpailut antavat mahdollisuuden niin uusille kuin kokeneille tekijöille ehdottaa teoksia anonyymisti, jolloin palkintopäätökset tehdään teosehdotusten perusteella.

Lahden Viiskulman merkitys korostuu lähitulevaisuudessa. Rautatienkadun Taideakseli ja uusi tuleva museo toimivat yhdistävänä tekijänä. Viiden kadun risteystä on kehitetty toistaiseksi väliaikaisin toimin autoilta vapaaksi aukioksi ja nyt sille halutaan luoda taiteen avulla pysyvä identiteetti, Viiskulman aukio.

Teosehdotuksia tuli yhteensä 60 kappaletta. Palkintolautakunta kävi nyt ensimmäisessä kokouksessaan kaikki teosehdotukset läpi ja ilahtui kiinnostuksen määrästä ja luovista ehdotuksista. Palkintolautakunta arvioi ehdotuksia taiteellisen laadun ja ympäristöön sopivuuden perusteella.

Kaikki teosehdotukset esitetään Lahti-Pisteessä avattavassa näyttelyssä lokakuussa. Palkittavat teokset ja kilpailupöytäkirja julkaistaan 13.10.2020. Palkittavien teoksien tekijät saavat tiedon ennen syyskuun puolta väliä. Keväällä 2021 valmistuvalla teoksella on jo nyt innokkaasti odottava yleisö.

Lisätiedot:
Viiskulman taidekilpailun sihteeri, taidekoordinaattori Anu Miettinen
anu.miettinen@lahti.fi
0444826490