Hyppää sisältöön

Ympäristöpalkinto: Prix des Acteurs positifs des territoires-palkinto Lahteen

Ranskalainen Institut de l’Économie Positive palkitsi kaupunginjohtaja Pekka Timosen ansiokkaasta ympäristötyöstä.

Institut de l’Économie Positive palkitsee vuosittain alueellisesta yhteiskunnallisesta toiminnasta, jonka tavoitteena on nostaa esille ympäristöasioiden lisäksi demokraattisia ja sosiaalisia kysymyksiä. Palkinnonsaajilta edellytetään, että he ovat sitoutuneet noudattamaan näitä arvoja sekä politiikassa että henkilökohtaisissa valinnoissaan. Palkittavana on sekä henkilöitä että alueita. Palkinnot jaettiin Le Havressa Ranskassa 24. ja 25. syyskuuta.

Palkinto myönnettiin kaupunginjohtaja Pekka Timoselle tunnustuksena Lahden ympäristöratkaisujen nostamisesta kansainväliseen tietoisuuteen. Lahden ansioina mainitaan energiakäännös, tehokas jätteenkierrätys, asukkaiden henkilökohtainen päästökauppa sekä kaupunkilaisten osallistumismahdollisuudet ympäristöpääkaupunkivuoden toteuttamiseen.

Lahti myöntää kaupunkilaisten ympäristöhankkeisiin avustuksia koko ympäristöpääkaupunkivuoden ajan. Kaupungin energiakäännökseen on sisältynyt kivihiilen käytön lopettaminen vuonna 2019. Lahtelaisten kierrätysratkaisujen ansiosta Lahdessa hyödynnetään 99% kotitalousjätteestä. Lahti aikoo olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2025.

Institut de l’Économie Positiven missiona on tukea kaikkia yhteiskunnan toimijoita, jotta he voivat tarttua taloudellisiin, sosiaalisiin ja ympäristötavoitteisiin. Lisäksi he mittaavat eri alueiden positiivisen talouden etenemistä erityisellä positiivisuusindeksillä ja ohjaavat toimijoita muutoksen tekemisessä.

Lisätietoja: Pekka Timonen Maire de Lahti en Finlande Prix environnement 2020!

 

Muokattu 5.10.2020 klo 16.09: korjattu tietoa Lahden alueen jätteen hyödyntämisasteesta ja kierrätysasteesta.