Hyppää sisältöön

Frisbeegolfradat

Mukkulan Disc Golf Park (vanha golfkenttä), Rakokivi DG (Nastolan urheilukeskus), Kariston frisbeegolfrata ja Ahtialan frisbeegolfrata tarjoavat loistavat mahdollisuudet frisbeegolfin harrastamiseen. Lahden radoilla pelaaminen on maksutonta.

Frisbeegolfin idea on sama kuin tavallisessa golfissa. Pelattava rata koostuu useista väylistä. Frisbeegolfia pelataan yleensä 2-4 henkilön ryhmissä.

Pelissä kiekko yritetään saada mahdollisimman vähin heitoin heittopaikalta koriin. Heittoa jatketaan siitä mihin edellinen kiekko pysähtyi ja yksittäinen väylä on suoritettu, kun frisbee osuu maalikoriin. Pelissä käytettävät frisbeet ovat lajia varten suunniteltuja kiekkoja. Oikeanlainen kiekko valitaan esimerkiksi heiton pituuden, kaartavuuden tai tuulen suunnan mukaan. Lajin harrastamisen voi kuitenkin aloittaa yhdelläkin kiekolla.

Mukkulan rata on 36-väyläinen ja parkkipaikkojen puolella on lisäksi neljän korin harjoitusalue. Väylien pituudet vaihtelevat 65 metrin sekä 243 metrin välillä. Rata on rakennettu vanhalle pallogolf-kentälle, joten väylät ovat puistomaisia ja sisältävät komeita bunkkereita. Väylät 10-16 sekä väylä 19 ovat puistoväylien sijaan metsäväyliä. Rata on todella haastava lukuisine OB:neen. Koko kentän ihannetulos, par-luku on 77.

Nastolan urheilukeskuksessa sijaitsee 9-väyläinen frisbeegolfrata. Väylien pituudet vaihtelevat 54-174 metrin välillä. Radan kokonaispituus on 829 metriä. Radan luokitus on B1 ja par luku 28. Radalla on muutamalla väylällä isoja korkeuseroja ja se antaa haastetta kokeneellekin pelaajalle. Siellä saa mukavaa vaihtelua pitkien heittojen ja teknisten lyhyempien heittojen välillä.

Karistoon (Mustaojanpuistoon) valmistui syksyllä 2019  frisbeegolfrata, jossa on myös 9 väylää. Se on nopea kiertää vaikka useampaankin kertaan. Radan par-luku on 27 ja rata aukeaa ensimmäisellä väylällä pitkällä heitolla hienolle nurmialueelle. Radalla voi heittää niin avoimella alueella kuin myös metsässä tiukoissa metsäränneissä. Parhaiten alueelle pääsee Seitsenlähteenkadulta.

Ahtialan Sepänniemeen valmistui syksyllä 2021 uusin frisbeegolfrata, jossa on 6 väylää. Rata on yksi osallistuvan budjetoinnin voittajahanke vuodelta 2020.