Hyppää sisältöön

Tekstiviestipalvelut

​Lahden kaupunki tarjoaa erilaisia tekstiviesti-palveluita, joilla kuntalainen saa tietoa muuttuneista olosuhteista kaupungin alueella. Tekstiviesti lähetetään, kun keli muuttuu vaarallisen liukkaaksi, ilmatila heikkenee tai kaduilla tapahtuu merkittäviä poikkeuksia.

Liukastusvaroituksella varoitetaan yöllä syntyneestä liukkaudesta. Varovaisuutta liikenteessä on kuitenkin noudatettava, vaikka varoitusta liukkaudesta tekstiviestitse ei olisikaan tullut.

Ilmanlaadunvaroitus varoittaa, kun mittausten perusteella ilmanlaatu huononee pidemmäksi aikaa. Varoitus palvelee varsinkin herkkiä väestöryhmiä, joille voi aiheutua terveyshaittoja ulkoilmanlaadun huonontuessa.

Poikkeamat kadulla-viestipalvelu varoittaa, kun katualueella on merkityksellisiä poikkeuksia – siirtokehotuksia, suljettuja katuja ja kaivuutöitä. Kaduilla turvallisuutta ohjaa aina liikennemerkit.

Kaikki palvelut tilataan numerosta 16130. Varoitusviesti on kaupungin asukkailleen tarjoama maksuton palvelu.

Tilaa liukastumisvaroitus  

Lähetä tekstiviesti numeroon 16130:

  • kirjoita alkuun: varoitus lahti
  • kirjoita loppuun joko heti, 6, 7, 8 tai 9 sen mukaan haluatko varoituksen klo 6, klo 7, klo 8 vai klo 9.

Jos esimerkiksi haluat yöllä syntyneestä liukkaudesta varoituksen aamulla klo 7, lähetät tekstiviestin: varoitus lahti 7.

Mikäli haluat muuttaa varoituksen vastaanottoaikaa, täytyy sinun ensin lopettaa palvelu ja ilmoittautua sitten uudella kellonajalla.

Ilmoittautumisesi pysyy voimassa tulevinakin talvikausina. Mikäli haluat poistua palvelusta, lähetä numeroon 16130 tekstiviesti: varoitus sulje.

Tilaa ilmanlaatuvaroitus

Lähetä viesti: asukas lahdenilma numeroon 16130.

Mikäli haluat poistua palvelusta, lähetä numeroon 16130 tekstiviesti: asukas sulje lahdenilma numeroon 16130.

Tilaa ilmoitus poikkeamista kadulla

Lähetä numeroon 16130 tekstiviesti: poikkeukset lahti

Mikäli haluat poistua palvelusta: lähetä numeroon 16130 tekstiviesti: poikkeukset sulje

Lisätietoja