Hyppää sisältöön

Ideakilpailu Niemen ranta-alue

Polttimo, UPM ja Lahden kaupunki järjestävät yhdessä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa Niemen ranta-alueelle ideakilpailun syksyllä 2021.

Ideakilpailu järjestetään SAFA:n sääntöjen mukaisena arkkitehtuurikilpailuna. Alustavasti suunniteltu kilpailuaika on 15.9-15.12.2021.

Niemen kaupunginosa sijaitsee Vesijärven rannalla vajaan kolmen kilometrin päässä Lahden keskustasta pohjoiseen. Alue on muuttumassa teollisuusalueesta monipuoliseksi asumisen, opiskelun ja työpaikkojen alueeksi.
Kilpailualue on noin 13 ha suuruinen ranta-alue, joka on vaiheittain 2-15 vuoden aikana muuttumassa teollisuusalueesta pääosin asuntoalueeksi. Kilpailun tavoitteena on laatia Niemen ranta-alueen toteuttamiskelpoinen suunnitelma, jonka pohjalta alueen kehittämistä voidaan tulevaisuudessa ohjata. Kilpailun keskeinen tehtävä on löytää olemassa olevaan ympäristöön sopiva rakentamisen määrä.
Alueen suunnittelussa on huomioitava mm. rantaraitti ja muu virkistyskäyttö sekä viereinen pienvenesatama toimintoineen. Ranta-alueelle käyttäjiä tuo myös vajaan kilometrin päässä sijaitseva yliopiston ja ammattikorkeakoulun kampus.