Ideakilpailu Niemen ranta-alueesta

Polttimo, UPM ja Lahden kaupunki järjestävät yhdessä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa Niemen ranta-alueelle ideakilpailun syksyllä 2021.

Niemessä toimii Polttimoiden tuotantolaitokset Vesijärven rannalla.

Ideakilpailu järjestetään SAFA:n sääntöjen mukaisena arkkitehtuurikilpailuna. Kilpailuaika on 15.9.–15.12.2021.

Niemen kaupunginosa sijaitsee Vesijärven rannalla, vajaan kolmen kilometrin päässä Lahden keskustasta pohjoiseen. Kaupunginosa on muuttumassa teollisuus- ja satama-alueesta monipuoliseksi asumisen, työpaikkojen, opiskelun ja tutkimuksen sekä veneilyn ja virkistyksen alueeksi.

Tietoa kilpailijoille

Kilpailualueeseen tutustuminen keskiviikkona 22.9. ennakkoon ilmoittautuneille. Tapaaminen klo 10. UPM:n portilla.  Tehdasalueeseen ei voi tutustua omatoimisesti.

Kilpailijat voivat esittää tarkentavia kysymyksiä 18.10.2021 asti. Kysymykset ja vastaukset julkaistaan tällä sivulla viimeistään 22.10.2021.

Kilpailukieli on suomi ja kilpailuohjelma julkaistaan ainoastaan suomeksi.

Esitä kysymys

Tehtävänä laatia suunnitelma jatkokehittämisen pohjaksi

Kilpailualue on noin 15,5 hehtaarin suuruinen ranta-alue, joka on muuttumassa teollisuusalueesta pääosin asuntoalueeksi. Alueella toimivat nyt UPM, Polttimo, Viking Malt, Suomen Hiiva ja Senson. Teollisuus poistuu alueelta vaiheittain 2-15 vuoden aikana.

Kilpailutehtävänä on ideoida, miten muutos tapahtuu ja millainen alueesta tulee. Muutos kestää pitkään ja osana suunnitelmaa tulee esittää, miten alue säilyy vetovoimaisena koko muutoksen ajan. Kilpailuun liittyy myös Teivaasta lähtevän rantaraitin jatkaminen kohti Mukkulaa.

Alueen suunnittelussa on huomioitava rantaraitin lisäksi  muu virkistyskäyttö sekä viereinen pienvenesatama toimintoineen. Ranta-alueelle käyttäjiä tuo myös vajaan kilometrin päässä sijaitseva yliopiston ja ammattikorkeakoulun kampus.

• 15.9.–15.12.2021

kilpailuaika

• 15,5 hehtaaria

suunnittelualue

• alle 3 kilometriä

Lahden keskustasta

• 700 metriä

rantaviivaa

Kilpailun aikataulu

Klikkaa vaiheita saadaksesi lisätietoa.

• Kilpailuohjelma julkistetaan tällä verkkosivulla.

• Kierrokselle on ennakkoilmoittautuminen. Katso tarkemmat ohjeet kilpailuohjelmasta.

• Kilpailijat voivat esittää tarkentavia kysymyksiä 15.9.–18.10.2021 välisenä aikana.

Esitä kysymys
  • Kilpailijoiden kysymyksiin annetaan vastaukset tällä verkkosivulla.

Kysy lisää