Niemen satama- ja ranta-alue

​Niemen satama-alueen yleissuunnitelman päivitys on käynnissä. Suunnitelman yksityiskohtia tarkistetaan ja samalla tehdään rakennussuunnitelma mm. parannettavista laiturirakenteista ja rantaraitista. Edellinen yleissuunnitelma on tehty  vuonna 2015.

Suunnitelman perusteella aluetta parannetaan vaiheittain usean vuoden aikana.  Tavoitteena on tehdä ulkoilijoiden käyttöön rantaraitti teivaasta Mukkulaan saakka. Niemen satama säilytetään  lahtelaisten veneilijöiden kotisatamana. Satamassa sijaitsevat myös mm. virkavenelaiturit, joiden kunnostus on yksi tulevien vuosien rakennuskohteista.

Yleissuunnitelman luonnos on on nähtävillä 10.2 – 14.3.2022. Saadun palautteen perusteella suunnitelma viimeistellään ja sen hyväksymisestä päättää kaupunkiympäristölautakunta.

Yleissuunnitelmaa ja alueen asemakaavamuutoksen kaavaehdotusta esiteltiin etäyhteydellä järjestetyssä yleisötilaisuudessa torstaina 10.2.2022.

Tutustu tästä Niemen sataman kaavamuutokseen

Niemen sataman yleissuunnitelma ja lähiympäristösuunnitelma