Hyppää sisältöön

Climate Campaigners

Miten sinä voit osallistua Lahden ympäristötyöhön? Lataa Climate Campaigners 

Climate Campaigners -ilmastosovellus tarjoaa lahtelaisille mahdollisuuden seurata omaa henkilökohtaista hiilijalanjälkeä ja tehdä arjen ilmastotekoja. Sovellus kannustaa arjen valintoihin CO2-päästöjen hillitsemiseksi. Maksuton ilmastoappi seuraa arkisten valintojen aiheuttamia kasvihuonekaasupäästöjä. Se tarjoaa käyttäjilleen päivittäisiä haasteita, joita tekemällä saa reaaliajassa tietoa ilmastotekojen vaikutuksesta omaan hiilijalanjälkeensä. 

Climate Campaigners –sovellusta on tehty yhdessä lahtelaisten kanssa 

Ilmastonmuutoksen hillintä koskettaa poliitikkojen ja yritysten lisäksi ihan jokaista ihmistä. Kaikkien yhteisellä osallistumisella voimme muuttaa tottumuksia ja käyttäytymistapoja kohti kestävämpää tulevaisuutta. Kaikki lahtelaiset voivat osallistua ympäristötyöhön Climate Campaigners -sovelluksen avulla.  

Käyttäjiltä saadun palautteen perusteella sovellusta ja sen tarjoamia haasteita on kehitetty paikallisesti sopivaksi. Kehittämistyössä on osallistettu muun muassa korkeakouluopiskelijoita.

Sovelluksen käyttäjät voivat verk

Sovellusta on kehitetty kansainvälisessä tutkimushankkeessa yhdessä 12 muun kaupungin kanssa ympäri maailmaa. Sovellus on saatavilla usealla eri kielellä, myös suomeksi.

Climate Campaigners-sovelluksessa jokainen lahtelainen pelaa ympäristönsä hyväksi ja vauhdittaa samalla kaupungin ilmastotyötä. Lahden kaupunki tavoittelee hiilineutraaliutta vuonna 2025. Arjen valinnoilla on suuri merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. 

Sovellostoitua keskenään, jakaa kokemuksiaan sekä haastaa ja kannustaa toisiaan. Käyttäjät pääsevät myös ehdottamaan omia haasteita sovellukseen. us on ladattavana sovelluskaupoista. 

climate-campaigners.com

Näin Climate Campaigners toimii:

 1. Lataa Climate Campaigners sovelluskaupasta
  Maksuton sovellus on ladattavissa niin Androidille kuin iPhonelle.
 2. Luo profiili sovellukseen
  Profiilista voit seurata omien tekojesi vaikutusta.
 3. Laske henkilökohtainen hiilijalanjälkesi
  Arkiset rutiinisi määrittävät minkälainen on vaikutuksesi ympäristöön.
 4. Ota vastaan sinulle sopivat haasteet ja pienennä hiilijalanjälkeäsi!
  Voisitko valita pyörän auton sijaan kerran viikossa, pitää kasvisruokapäivän tai tutustua paikallisiin tuottajiin? Haasteet ovat helppoja toteuttaa.
 5. Tietoa eteenpäin
  Climate Campaignersissa kerättyä anonyymiä tietoa hyödynnetään ilmastotyön edistämisessä.

Pal­lo on meil­lä – pie­nil­lä ym­pä­ris­tö­teoil­la on mer­ki­tys

FC Lahti ja Lahden kaupunki tekivät yhteisen videon inspiroimaan lahtelaisia arjen pienissä valinnoissa. Haasta itsesi ja mieti, minkälaisia uusia tapoja sinä voisit kokeilla ympäristön hyväksi.

Videotuotanto: Optipari

FC Lahti siirtyy Ekomoodiin Ohita upotus: FC Lahti siirtyy Ekomoodiin

Climate-campaigners.com -sivusto kokoaa yhteen ilmastoyhteisön, johon Lahden lisäksi kuuluu 12 muuta kestävää kaupunkia. Hankkeen taustalla on merkittävä määrä tutkimustietoa, jota on arvioitu useissa yliopistoissa. Kerätty tieto on toiminut pohjana ilmastotyölle ja sitä edistäville politiikkasuosituksille paikallisella, kansallisella ja EU-tasolla.

Hankkeessa on Suomesta ollut mukana Lahden kaupungin lisäksi LUT-yliopisto sekä kansainvälisiä partnereita. Hankkeen koordinaattorina on toiminut Linzin Johannes Kepler-yliopiston Energieinstitut yhteistyössä Irlannin kansallisen yliopiston (Galway) ja Norjan tiede- ja teknologiayliopiston (Oslo) kanssa. Lisäksi hankkeessa ovat olleet mukana Lahden lisäksi Kapkaupunki, Dublin, Freistadt, Grenoble, Izmir, La Libertad, Linz, Milano, Pesaro, Skopelos, Trois-Rivières ja Vilna. Hanketta rahoitti Euroopan unionin Horisontti -ohjelma 2020, joka tuki tätä tutkimus- ja innovointihanketta apurahalla nro. 101003815. Hankkeen kesto oli kolmevuotta, keväästä 2021 kevääseen 2024 saakka. Ilmastosovellus on käytettävissä vuoteen 2026 asti.

Lisätietoja