Hyppää sisältöön

Ympäristökasvatustarjoajat alueella

Lahden kaupungin ympäristökasvattajien lisäksi ympäristökasvatusta alueella tarjoavia tahoja:

Ympäristömummot ja -vaarit

Ryhdy ympäristömummoksi tai -vaariksi päiväkotiin. Ympäristömummot ja -vaarit ovat vapaaehtoisia, jotka oman jaksamisensa mukaan käyvät heille valitussa päiväkodissa tapaamassa lapsia ja tekemässä heidän kanssaan erilaisia asioita.

Ympäristöalan koulutusta ei vaadita, vaan arvostamme iän tuomaa kokemusta ja elämänviisautta. Toiminnalla tuetaan päiväkotien ympäristö- ja luontokasvatusta ja siirretään perinnetietoutta sukupolvelta toiselle. Ympäristöneuvonnan väki auttaa toiminnan ideoinnissa, lainaa materiaaleja ja järjestää koulutuksia sekä yhteisiä tapaamisia.

Päijät Hämeen Jätehuolto – PHJ

Ympäristökasvatus on paitsi tärkeää, myös hauskaa! Kestävä kehitys ja jätteen synnyn ehkäisy ovat tärkeitä aiheita jo alaluokilla.

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy tarjoaa toimialueensa kuntien päiväkodeille ja kouluille soveltuvaa jätteisiin ja lajitteluun liittyvää neuvontaa ja tehtävämateriaaleja. Toimialueen kunnat ovat Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä.

Lue lisää PHJ:n nettisivuilta ja tilaa uutiskirje

Lahden Perheluontokerho

Lahden Perheluontokerho on Lahden kaupungin ja Luonto-Liiton tarjoama, 3-6 vuotiaille lapsille sekä heidän perheenjäsenilleen suunnattu retkeilyryhmä.
Perheluontokerhon itsenäisillä retkillä tutustutaan lähiympäristön luontokohteisiin yhdessä muiden perheiden ja mukavien ohjaajien kanssa. Retkillä kuljetaan 1-3 km matka kohteesta riippuen. Matkalla tutkitaan luontoa, leikitään ja ihmetellään. Maksuttomat retket järjestetään Lahden kaupungin puisto- ja metsäalueilla pääsääntöisesti lauantaisin klo 10:30-12:00.
Perheluontokerhon retkistä tiedotetaan Menoinfo.fi -sivuston ja facebookin kautta. Menoinfosta löydät julkaistut retket hakusanalla ”perheluontokerho” ja facebookissa ryhmästä Lahden Perheluontokerho.