Hyppää sisältöön

Ahtialan koulun yhdeksäsluokkalainen Hanna-Maria Rautsiala menestyi valtakunnallisessa kirjoituskilpailussa

Ahtialan koulun 9a-luokan oppilas Hanna-Maria Rautsiala sai kunniamaininnan ja kirjapalkinnon tulevaisuuteen sijoittuvalla tekstillään. Kilpailun aiheena oli Lauantai 1.4.2052.

Yläkoululaisille tarkoitettu valtakunnallinen kirjoituskilpailu järjestettiin tammikuussa. Järjestäjänä toimi Paltta-niminen kirjoittajien yhdysside Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa.  Yhdistys halusi kilpailulla innostaa yläkoululaisia kirjoittamaan.

Lahtelaisen Hanna-Marian lisäksi kunnianmaininnan saivat ysiluokkalaiset Paltamosta ja Lappeenrannasta. Palkintosijoille sijoittuivat nuoret Nurmijärveltä, Helsingistä ja Lappeenrannasta.

– Voittajien joukossa oli kirjoittajia 13-vuotiaasta 16-vuotiaaseen. Voittoisat tekstit olivat kielellisesti taitavia, eri tyylilajit hallitsevia ja sisällöltään kypsiä, kertoo raadin puheenjohtajana toiminut kirjailija Annamari Marttinen Lappeenrannasta.

Palkitsemistilaisuuden puheenvuorossaan Marttinen kertoi, että hyvän kirjoittajan tunnistaa melko helposti.
– Usein taustalla on monien vuosien kirjoittamisharrastus. Monet heistä olivat kirjoittaneet pienestä pitäen ja lukeneet paljon. Kannustuksen merkitystä ei myöskään pidä vähätellä.

Hanna-Maria tarttui kirjoituskilpailuun opettajansa innostamana ja kannustamana. Hän halusi kirjoittaa tekstin omalla vapaa-ajallaan ja palautti sen hetkeä ennen kisa-ajan umpeutumista. Aihe ja idea olivat toki mielessä pyörineet jo tovin ennen kirjoitusrupeamaa. Hanna-Marian kirjoituksessa välittyi  luottamus tulevaan ja hyvään sekä hyvien ihmissuhteiden merkitys, vaikka teksti käsittelikin uusia keksintöjä ja maailmanloppua.

Kilpailun voittajat valitsi raati, johon kirjailija Annamari Marttisen lisäksi kuuluivat, kirjailija Jukka Behm Kouvolasta ja suomen kielen opettaja Sinikka Vuento Lappeenrannasta.

Kustannus Aarni Oy ja Reuna Publishing House Oy lahjoittivat voittajille ja osanottajille kirjapalkintoja. Kymenlaakson kulttuurirahasto ja Alfred Kordelinin säätiö ovat tukeneet hanketta taloudellisesti.

Lisätietoa

Lahden kaupunki, sivistyspalvelut  
Ahtialan peruskoulu
Annamari Joensuu, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, 040 752 8374.