Hyppää sisältöön

Jalkarannan monitoimitalon muovimattopinnoitteet eivät aiheuta merkittävää sisäilmahaittaa

Jalkarannan monitoimitalon seurantatutkimustulokset ovat valmistuneet. Tulosten perusteella muovimattopinnoitteet eivät aiheuta merkittävää sisäilmahaittaa eikä korjaustarvetta ole.

Seurantatutkimuksen yhteydessä laadittiin altistumisolosuhdearvio, minkä perusteella altistuminen haitalliselle olosuhteelle on epätodennäköistä.

Tutkimustulosten pohjalta terveysvalvonta arvioi terveyshaitan todennäköisyyttä ja työterveys altistumisolosuhteen terveydellistä merkitystä. Arviot valmistuvat alkukevään aikana. Asia etenee kaupungin sisäilmatoimintamallin mukaisesti.

Tilat ovat normaalisti käytettävissä.

Seurantatutkimuksen tavoitteena oli selvittää muovimattopäällysteiden tämänhetkinen kunto, mahdollinen kemiallinen hajoaminen, hajoamisreaktion laajuus ja vaikuttavuus sisäilmaan sekä määrittää ala- ja välipohjarakenteiden kosteusolosuhteet ja niiden vaikutus muovimattopinnoitteiden rasitustekijänä. Tutkimus valmistui loppuvuodesta 2021.

Asian etenemisestä tiedotetaan koteihin ja henkilöstölle järjestetään lisäksi infotilaisuus.

Jalossa toimii kaupungin sisäilmatoimintamallin mukainen kohdekohtainen sisäilmatyöryhmä. Kaupungin sisäilmatoimintamalliin voi tutustua kaupungin lahti.fi-verkkosivustolla.

Jalkarannan monitoimitalo Jalossa toimii Jalkarannan koulu, päiväkoti, kirjasto sekä avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoimintaa. Monitoimitalossa on vuokrattavia kokoustiloja sekä liikuntasali, joka palvelee koulun ja päiväkodin lisäksi kaupungin asukkaiden harrastustoimintaa.

Lisätietoja

Lahden Tilakeskus,
Jussi Hietala, sisäilma-asiantuntija, jussi.hietala@lahti.fi, 044 482 6222
kaupungin sisäilmatoimintamalli: www.lahti.fi/tiedostot/sisailmatoimintamalli/

Toimintaan liittyvissä asioissa sivistyspalvelut
monitoimitalon toiminnanjohtaja, koulun rehtori Arto Veijola, arto.veijola@lahti.fi 044 716 1058
päiväkodin johtaja Ritva Pekonen, ritva.pekonen@lahti.fi, 050 398 5786